Melisa Botonjić (20) studentica je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, smjer - Turizam i zaštita životne sredine. Trenutno živi u Sarajevu, a rodom je iz Ključa. Razgovarala sam s njom zbog njenog hobija. Bavi se crtanjem dvije godine, a vezom nekoliko mjeseci. Akril radi akrilnim bojama i temperama, a za vez na platnu, dovoljna joj je igla i konac. Za svoj rad do sada je imala samo dobre kritike, pozitivne komentare, zadovoljne kupce, a najvažnija joj je podrška obitelji i prijatelja.

Otkud ljubav i zanimanje baš za ovaj hobi?

Općenito umjetnost me je uvijek privlačila, ali nikada nisam imala dovoljno hrabrosti da se upustim u umjetničke vode, sve dok nisam krenula na IT Akademiju na kojoj sam imala kurseve crtanja. Tu sam zapravo i uvidjela koliko imam potencijala. Krenula sam od crtanja običnom olovkom, akrila na platnu, pa do samog veza na platnu. Majka se bavila vezom u mladosti. Željela sam oživjeti taj dio prošlosti i samog veza, te uklopiti ga u modernu umjetnost.

Isplati li se danas baviti se umjetnošću? Da li se uloženi trud može vratiti ili se više daje nego što se prima?

Bilo bi dobro da se umjetnost više cijeni. Većina ju uzima olako. Sam trud i zadovoljstvo prilikom izrade radova ne može se vratiti niti platiti.

Tko su najčešći kupci vaših radova?

Većina kupaca pripada mlađoj populaciji, jer sami radovi poput "one line" radova, privlače im pozornost, te se uklapaju u dosta modernih enterijera.

Donosi li internet uspjeh u poslu?

Internet je danas najveća mogućnost i opcija za promociju svega, pa tako i nama malim biznisima potpomaže na putu ka uspjehu. Dovoljno je biti kreativan i pokušati.

Koji su vaši planovi?

Imam ih dosta, ali najveća želja mi je otvoriti svoj atelje.

Pozivam vas na Melisin Instagram : @meliusart.ba gdje možete prošetati virtualnom galerijom slika i detaljnije pogledati njezin rad. Dobro ste došli.