[caption id="attachment_123602" align="alignnone" width="460"] Marija Ilčić i Branimir Čolaković[/caption]

Najveća je ona umjetnička sloboda koja ima svoje granice. Kada prijeđemo te granice, onda zalazimo već u sivu zonu apsolutne slobode, a apsolutna sloboda ugrožava slobodu drugoga pojedinca.

Moje skromno mišljenje da je to upravo riječ kada je u pitanju lola Branimir Čolaković, član HKUD-a Valpovo, koji je, dok se kretao u povorci folklornih skupina šokačkih zaprega, na manifestaciji LJETO VALPOVAČKO, policajki Mariji Iličić koja je osiguravala mimohod, zapjevao:

„MALA MOJA, TI U PLAVOJ BLUZI, SKINI GAĆE, PA MI SE NA....!“

I mala ga je dobro naguzila, prijavila ga je i podigla tužbu protiv njega, a sutkinja ga je kaznila sa dvije tisuće kuna kazne. I sada se cijela Hrvatska digla na noge u zaštitu bećarca i umjetničkih sloboda. A u našem tradicionalističkom konzervativnom društvu u kojem vlada muški šovinizam policajka je u brojnim komentarima na društvenim mrežama ispala kurva, drolja, flundra…

Novo emocionalno nasilje nad jednom ženom kojeg potpiruje i naš poznati Slavonac Krunoslav Kićo Slabinac, koji povodom tog slučaja javno izjavljuje da je on pjevao proste bećarce i  milicionerkama u bivšoj Jugi, pa ga zbog toga nisu nikada tužile.

A našla se sad jedna „pametna“ hrvatska policajka, pa je našeg „nevinog“ lolu  tužila zbog pjevanja bećarca. Eto, ispada sada da su jugoslavenske milicajke bile divne i krasne žene, a naše hrvatske policajke, sve odreda, drolje, šupljače i flundre bez imalo smisla za humor.

Čekaj, stanimo malo svi skupa na loptu, a kojeg to smisla za humor, ja vas pitam. Javno pred svima, jednoj policajki, koja samo radi svoj posao i osigurava mimohod, zapjevati u grotlu muškog šovinizma pjesmu: MALA MOJA, TI U PLAVOJ BLUZI, SKINI GAĆE PA MI SE N.....!

Oprostite, jeli to humor?

Ja tu vidim vulgarno i brutalno vrijeđanje jedne žene na službenoj dužnosti i ne vidim u svemu tome ni tračka humora. Ja tu vidim zlouporabu pjevanja bećarca, jer i oni prosti bećarci pjevaju se uopćeno i kada se tako pjevaju onda je to bećarac, a kada se proste i vulgarne riječi usmjere ciljano na jednu ženu na službenoj dužnosti, onda to više nije nikakav bećarac nego obična kleveta, brutalni muški seksizam i grubo vrijeđanje ženskog dostojanstva.

Još je veći apsurd i paradoks u cijeloj priči što u brojnim komentarima na društvenim mrežama i same žene, primjećujem, brutalno vrijeđaju policajku nazivajući joj raznim pogrdnim imenima, zato što što se drznula stati u zaštitu svoga dostojanstva i lolu tužiti. Sada imamo jedan vrlo zanimljiv slučaj: emocionalno nasilje žena nad jednom ženom.

Kažu žene za policajku: drolja i kuja bez imalo smisla za humor.

Opet ponavljam, osim vulgarnog muškog seksizma i šovinizma, ja tu doista ne vidim apsolutno nikakav smisao za humor. Kada je u pitanju humor, onda jedino što me u toj priči može nasmijati, to su naočale, crne pepeljarke ovog lole, slavonskog alfa mužjaka, s kojima mi više liči na dežurnog grobara na gradskom groblju ili  djelatnika zaposlenog u Posmrtnoj pripomoći. On je htio malu naguziti, a mala je dobro njega naguzila i sad je naš bećar, jako, jako ljut i povrijeđen i još uz to mora platiti dvije tisuće kuna kazne.

Svaka čast Marija!

No, to je samo moje skromno mišljenje i ne znači da sam u pravu, tim više jer vidim da većina pljuje po Mariji, a ne po loli, bećaru karikaturalnog izgleda koji se na sudu uplašeno brani ko pičkica, da prostite:

„Nisam joj pjevao već nekoj drugoj“. Ma zamisli, molim te! Pjevao si valjda mojoj pokojnoj  babi Mandi!

Lola se, da prostite, usrao u gaće. Eto, što ti je naša muškost, naša muška hrabrost, to je naš slavonski bećar i šokački alfa mužjak. Jedna žena mu je očitala dobru lekciju, a mi se sad svi skupa sa našim muškim egom, muškim šovinizmom i narcizmom, našim  bećarcima možemo pjeniti koliko god hoćemo. Neće nas spasiti ni Krunoslav Kićo Slabinac.

Poštovane čitateljice i čitatelji, moje pitanje glasi: „Da ste vi sudac, da li bi vi kaznili lolu koji je policajki pjevao bećarca: „Mala moja, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se naguzi!“ Vi ste porota i porota ima riječ. Hvala.