Demografski kolaps Hrvatske samo je indikator sveopćeg hrvatskog kolapsa. Odgađano objavljivanje rezultata popisa stanovništva nije pomoglo eksploziji indignacije zbog očitog neuspjeha Hrvatske ne samo da zadrži status quo što se tiče broja stanovnika, već i zbog totalne paranoje političke kaste (ne samo one na vlasti) iza koje možemo očekivati samo još sljedeći korak: nasilje.

Naime, u patologiji političke vlasti paranoja je pretposljednji korak njezine eskalacije: prvi korak je politička hipokrizija, drugi je korak politička manipulacija, treći je korak politička korupcija, četvrti korak je politička paranoja, a peti je korak, kako smo se osvjedočili na povijesnim primjerima, političko nasilje.

Hrvatska politička patologija upravo sada prolazi kroz četvrtu fazu razvoja političke patologije jednog društva.

Njezin je pokazatelj i bombastični politički diskurs premijera Andreja Plenkovića, koji je izgubio ne samo politički kompas, već i elementarni kompas zdravog razuma pokušavajući političkim kritikama s lijeva i s desna parirati neprimjerenom ironijom, sarkazmom i ponižavanjem političkih sugovornika.

Takav obrat jednog hinjenog diplomata s europskim šegrtovanjem u agresivnog, neurasteničnog verbalnog nasilnika rezultat je općeg kolapsa hrvatske politike, pokazatelj neuspjeha hrvatskog državnog projekta.

Kao što se Jugoslavija urušila pred tridesetak godina, tako se sada Hrvatska urušava zbog nesposobnosti političke kaste da se suoči s izazovima vremena i globalnim promjenama.
Demografski kolaps Hrvatske samo je indikator sveopćeg hrvatskog kolapsa. Odgađano objavljivanje rezultata popisa stanovništva nije pomoglo eksploziji indignacije zbog očitog neuspjeha Hrvatske ne samo da zadrži status quo što se tiče broja stanovnika već i da razotkrije sve slabosti hrvatske politike

Simptomi tog urušavanja, čiji je demografski kolaps Hrvatske samo jedan od pokazatelja, izazivaju porast paranoje i paranoidnih reakcija ljudi na vlasti, tako da premijer Plenković počinje u svakoj kritici viđati zavjere, urote, demontažu države na koju se on toliko poziva.

A pritom ne vidi da je baš on dio, ako ne i glavni akter te ekipe koja demontira Hrvatsku, koja urušava njezine političke i pravne institucije u koje hrvatski prosječni građani ne mogu više vjerovati, jer su upravo one leglo hipokrizije, manipulacije, korupcije. I zapravo centar urote protiv Hrvatske – leži u samoj političkoj vlasti.

Urotu protiv Hrvatske predstavlja korupcija kojom su zahvaćeni vladini ministri i kadrovi vladajuće stranke koje Plenković toliko gorljivo brani.

Na demontaži Hrvatske rade upravo njegovi kadrovi, od Gabrijele Žalac, Ivane Rimac, Zvonimira Frke-Petešića, Gordana Grlića Radmana, guvernera Hrvatske narodne banke i njegove zamjenice i ”40 razbojnika” iz Hrvatske narodne banke koji kao da su izašli iz priče o ”Ali Babi i 40 razbojnika”, samo što su to ugledni činovnici središnje hrvatske banke koji špekuliraju na financijskom tržištu čiji bi integritet morali oni sami nadzirati…

Svi su oni uvučeni, posredno i neposredno, u taj karusel korupcije; netko je iz toga mega profitirao, a netko samo taji svoja bogatstva stečena privilegiranim pristupom informacijama, što ga omogućuje državni monopol na vlast, informacije i privilegije.

No takvu urotu nema tko spriječiti – jer su Plenković i njegova družba glavni urotnici protiv hrvatske države, njezinih institucija i njihovog kredibiliteta.

A istovremeno se taj krug ”urotnika”, odnosno zainteresiranih sudionika organizirane urote kojom sebi osiguravaju utvrđeni privilegirani položaj širi, pa tako nije ni čudno što raste, iz godine u godinu, broj branitelja, invalida Domovinskog rata i drugih uhljeba koji kucaju na vrata korupcijske piramide ne bi li za sebe izborili kakvu, makar i sitnu privilegiju.

U tom srozavanju javnog diskursa u društvu sudjeluje i drugi ”europski dečko”, Plenkovićeva iskrivljena slika u ogledalu hrvatskog lunaparka, a to je predsjednik Republike Zoran Milanović. I njegov se diskurs srozao na osobne uvrede: obojica pokušavaju oponašati svoje glavne uzore, Plenković imitira Franju Tuđmana i njegovu paranoju, a Milanović varira u imitaciji čas Stipe Mesića, a čas Ivice Račana.

Nažalost, obojica doprinose ovoj ”hrvatskoj uroti”, iako Milanović s vremena na vrijeme pokušava upozoriti na štetnost političke kaste na vlasti, ali onda uspije sve uprskati nedoličnim koketiranjem s hrvatskim nacionalnim fundamentalistima i fašistima.

Sve u svemu, ovaj kolaps demografske slike u Hrvatskoj ne može se popraviti ni placebom koji nude najistaknutiji demografski eksperti, profesori Anđelko Akrap i Stjepan Šterc.

Nije stvar u rađanju više djece niti u socijalnim mjerama koje će pomoći obiteljima da uspiju izmanevrirati podizanje djece i borbu za opstanak na tržištu.
Pravi korijen demografske katastrofe je društvena, nacionalna, politička, ljudska i moralna katastrofa koja je zadesila Hrvatsku, i sveopća urota koju vodi hrvatska politička kasta da bi do kraja pretvorila Hrvatsku u svoj feud, a stanovnike u poslušne ”novokmetove”

Pravi korijen demografske katastrofe je društvena, nacionalna, politička, ljudska i moralna katastrofa koja je zadesila Hrvatsku, i sveopća urota koju vodi hrvatska politička kasta da bi do kraja pretvorila Hrvatsku u svoj feud, a stanovnike u poslušne ”novokmetove”, kmetove nove generacije, zabavljene

navijanjem za nacionalne boje i ostalim distrakcijama koje njima, na vlasti, omogućuju sve te manipulacije da bi se dočepali ugodnog života.

I zbog toga će se nastaviti odljev mozgova iz zemlje: najsposobniji, najvrjedniji, najobrazovaniji, i konačno i najmlađi napuštaju Hrvatsku jer u njoj ne vide nikakvu perspektivu niti budućnost, pa čak ni elementarne uvjete za preživljavanje.

Kasta je tu, svugdje oko nas, ona upravlja državom, financijama, informacijama, zdravstvom, odgojem i obrazovanjem, akumuliranim bogatstvima, i njoj je, zapravo, u interesu da u Hrvatskoj ostane što manje onih sposobnih, koji bi i bili u stanju da razotkriju pravu urotu u kojoj je kasta glavni protagonist.

A dotle će cijela Hrvatska ovom karnevalskom urotom biti pretvorena u feud, nove će se generacije i dalje iseljavati, hrvatske obitelji će rađati manje djece u uvjetima financijske tjeskobe i neizvjesnosti za vlastitu budućnost i budućnost svoje djece, i Hrvatska će tako, ušuškana u mitove vlastitog samozadovoljstva, hipokrizije i nacionalne i vjerske euforije, potonuti na europskoj periferiji.

Svojevremeno je Stéphane Hessel napisao eksplozivni esej namijenjen novim generacijama: indignez-vous! Razgnjevite se, pobunite se!

Nažalost, u Hrvatskoj uskoro neće biti nikoga ni da se pobuni ni da se rasrdi…

autograf