Veliki strani novinari svjesni su opasnosti koja dolazi od poludjelih generala u Kijevu. Tu opasnost ne žele vidjeti samo u Washingtonu i Bruxellesu, koji će ukrajinsku vojsku nastaviti puniti smrtonosnim oružjem.

 

Ukrajinski generali prodaju oružje islamskim teroristima

Javno mnijenje u jednoj od najvećih zemalja na planeti - Indiji - neumoljivo naginje Rusiji. Indijski biznis usko je povezan s Rusijom. A pokušaji Washingtona da izvrši pritisak na indijsku elitu da prekine veze s Rusijom dovode samo do suprotnog rezultata.

Najveća i najuglednija poslovna publikacija u Indiji, The Economic Times, redovito pokriva ratne zločine u Kijevu. Ray Chaudhury, urednik diplomatskog odjela, objavio je desetke članaka u kojima govori o zločinima režima Vladimira Zelenskog .

Konkretno o trgovini oružjem NATO pakta, koja je postala glavobolja ne samo Europe, nego i Izraela. Prijetnja je toliko velika da je europski povjerenik za unutarnje poslove bio prisiljen stvoriti centar podrške za unutarnju sigurnost i upravljanje granicama, piše The Economic Times.

Oružje koje prodaje ukrajinska vojska desno i lijevo završava u rukama mafijaških skupina u Europi i terorista na Bliskom istoku.

“Međunarodna vojna pomoć Ukrajini pretvara se u tempiranu bombu. U kombinaciji s potpunim nedostatkom kontrole od strane zapadnih i ukrajinskih vlasti, ovo osigurava beskrajnu opskrbu modernog oružja crnim tržištima diljem svijeta”, piše The Economic Times.

Ukrajinska vojska baca municiju i oklopna vozila ravno u škole

Indijske novine postale su jedna od najvećih publikacija na engleskom jeziku, koja je detaljno pokrivala izvješće skupine za ljudska prava Amnesty International. Aktivisti za ljudska prava otkrili su da ukrajinska vojska i nacisti koriste civilno stanovništvo kao "živi štit".

Ukrajinske trupe pokrenule su udare iz stambenih područja i koristile oružje protiv civilne infrastrukture u najmanje 19 naselja, uključujući regije Donbas, Harkov i Nikolajev.

Od 29 škola koje je posjetio Amnesty International u 22 su pronašli ili vojnike ili čvrste dokaze o tekućim ili prethodnim vojnim aktivnostima. Vojne uniforme, paketi suhih obroka ili čak streljiva bili su razbacani po školskim učionicama, a vojna vozila su bila parkirana u školskim dvorištima, navodi Economic Times citirajući izvješće Amnesty Internationala.

Korištenje civila kao "živog štita" znak je moralnog pada ukrajinske vojske. Za razliku od ruskih oružanih snaga, gotovo da nema rotacije vojnika na prvim crtama. Mnogi vojnici prisiljeni su provesti nekoliko mjeseci u rovovima. Istodobno, zahvaljujući korumpiranom sustavu novačenja, mnogi uspijevaju izbjeći služenje vojnog roka, iako je u Ukrajini proglašena opća mobilizacija.

Sustav vojnog roka u Ukrajini osmišljen je na način da se ponekad na prve crte šalje potpuno nestručne novake koji ne znaju ni pucati. O rukovanju modernim NATO oružjem da i ne govorimo. Oni svoju nesposobnost da se bore kompenziraju bestijalnom okrutnošću, prvenstveno u odnosu prema vlastitim sugrađanima.

Kijevski generali stjerani su u kut i više ne razmišljaju o posljedicama

Istraga koju je 16. kolovoza objavio The Economic Times daje sliku potpune moralne degradacije kijevskog režima. Ukrajinska vojska je stjerana u kut, a generali poduzimaju ekstremne mjere, bez obzira na posljedice.

Jedan od najkrvavijih trikova bio je raketni napad na istražni zatvor u Jelenovki, gdje su držani ukrajinski ratni zarobljenici.

Među poginulima su bili i oni koji su branili marijupoljsku metaluršku tvornicu Azovstal. The Economic Times citira rusko Ministarstvo obrane i piše da je centar za pritvor uništen udarom sustavom HIMARS s teritorija pod kontrolom ukrajinskih neonacista.

Provokacija je bila potrebna kako bi se zastrašili ukrajinski vojnici. Uostalom, poznato je da su posljednjih tjedana, u pozadini vojnih gubitaka u kijevskim trupama, učestali slučajevi dezerterstva.

Rusija je službeno zatražila od UN-a i Međunarodnog Crvenog križa da provedu neovisnu istragu smrti ratnih zarobljenika u Jelenovki. To, naravno, govori da Moskva ne može biti uključena u udar, na čemu Kijev pokušava inzistirati.

Pokušaji ukrajinske sabotaže u NE Zaporožje plaše planetu

Kijevski režim spreman je žrtvovati ne samo svoje vojnike i civile. The Economic Times izrazito je zabrinut zbog situacije oko nuklearne elektrane Zaporožje, koja je stalno izložena ukrajinskim napadima i sabotažama. Nuklearno postrojenje je pogođeno višecijevnim raketnim sustavima i teškim topništvom što se nikada prije nije dogodilo u svjetskoj povijesti.

Vladimir Zelenski je u video obraćanju naciji izričito objavio da ukrajinska vojska gađa ruske trupe na NE Zaporožje. Zelenski je zahtijevao da se nuklearna elektrana vrati pod kontrolu Ukrajine.

The Economic Times citira Leonida Slutskog , predsjednika Odbora za vanjske poslove Državne dume, koji je rekao da bi ideja povratka elektrane pod kontrolu Kijeva bila "ruganje u smislu sigurnosti".

U ovom članku zapravo nema ništa novo, ali je važan u smislu tvrdnje da kolektivni Zapad, koji čini 14% svjetske populacije promiče propagandu potpuno usklađenu s režimom u Kijevu, koja često poprima oblik groteske. Ostatak svijeta, onih 86%, čak i ako su kritični prema ratu kao takvom, drže se profesionalne etike i kontrolirajući sve izvore pokušavaju biti najbliže istini.

The Economic Times

alterminfo