Smatra li gradonačelnik da su 15 vijećnika i lokalno vodstvo HDZ-a i SDP-a skoro pa beznadni idioti na čiju se ozbiljnost može i mora utjecati apelima na nivou pučkoškolskih floskula o lokalpatriotizmu?

Pred pomno odabranim predstavnicima lokalnih medija, ili, drugim riječima, za selektivno izabrane novinare, gradonačelnik Slavonskog  Broda Mirko Duspara sa svojim zamjenicima, dana 24. lipnja, održao ke konferenciju za medije na temu konstituiranja Gradskog vijeća.                                                                                 Naime, stoji u priopćenju Gradske uprave, objavljenom pod naslovom Slavonski Brod više ne može čekati - pod hitno treba oformiti Gradsko vijeće i početi rješavati probleme građana! ,u petak 21.lipnja 2013. na prvoj sjednici Gradsko vijeće nije konstituirano, a Slavonski Brod i njegovi građani više nemaju vremena, niti dana. Ponavljamo za one koji nisu uočili pjesničku stilsku figuru: ... nemaju vremena, niti dana.


Postavlja se pitanje s kojim ciljem i s kakvom je svrhom održana konferencija za medije, ako se zna da će se nova konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća održati najkasnije 30 dana od neuspjele prve sjednice? Smatra li gradonačelnik da su 15 vijećnika i lokalna vodstva HDZ-a i SDP-a skoro pa beznadni idioti na čiju se ozbiljnost može i mora utjecati apelima na nivou pučkoškolskih floskula o lokalpatriotizmu? Vrši li gradonačelnik Duspara pritisak na njih prizivajući ekspresno oživljavanje duha političkog zajedništva koji je u izbornoj kampanji bio do temelja razoren? Misli li on, s obzirom da na suradnju poziva sve vijećnike, da je građanima-biračima svejedno tko će s njim u vladajuće koalicijsko kolo? Misli li on da je HDZ-u i SDP-u svjejedno to što je njemu to svejedno? Vjeruje li gradonačelnik da će neutemeljeno dijeleći medije na njemu naklonjene i njemu nenaklonjene popraviti opću klimu nepovjerenja u Gradu? Ili treba kao prvi građanin Broda popustiti, zatomljivanjem i vlastite ćudi kao limitirajućeg uvjeta suradništva? Treba li pokazati na svom primjeru kako treba komunicirati, a ne se ponašati kao segregacionist koji vodi neprihvatljivu politiku odvajanja ljudi i ideja?

Građani će dočekati odgovarajuća rješenja, bez obzira na nepotrebna požurivanja i apele, ako budući partneri Mirka Duspare budu strpljivi i pametni i u smislu nezaboravljanja iskustava njihovih prethodnika s njim. Oprostiti mu moraju.