Pisali smo već da Neki sisavci spavaju zimski san, a gradsko vijeće i županijska skupština ljetni, ali, 25 Dusparinih kontrolnih i kontroliranih čimbenika buji paji i zimi. Ne stidite se, otvorite linkove, pogledajte još jednom naše junake, naše vrle predstavnike!

Gradsko vijeće bi se, kako se to kolokvijalno veli, trebalo sastajati jednom mjesečno. Da se vide, da si ne zaborave lica, a usput nešto i da odrade u interesu onih koji ih izabraše, recimo oko cijena plina, vode i slično. Oni to rade puno rijeđe, jednom u dva mjeseca, ili čak, u tri, što je zakonski minimum. Kažu poznavatelji mjesnih političkih igrica da je taktika „nesastajanja“ postala prozirna i da ide na iscrpljivanje protivnika. Dakle, održi GV nekoliko sjednica godišnje i na svakoj bude više desetaka točaka dnevnog reda. Javnosti se zavrti u glavi od maratona, popuste moždani mišići, javnost izgubi dah. Građani odustanu, ne trpe nasilje nad sobom, zaspu pored radio aparata koji maraton prenosi, a ONI nastave kvalitetno i transparentno dalje.

Ma, bolila bi birače patka za Dusparine kontrolne čimbenike, da njih 25 ne dobiva oko 1 000 kuna mjesečno. Tako barem piše, da je to redovita stavka. Da dobiju novce po održanoj sjednici, nikom ništa, ovako, ako primaju mjesečne naknade nastaje problem. Kako će ih opravdati? U redu, Jelić ih daje u dobrotvorne svrhe, a ostali? Možda bi gospodin Gruber, predsjednik GV-a, mogao objasniti o čemu se radi kad se ne radi, ako mu dopusti gazda. Čekamo, u ime javnosti!!