OVO je jednostavna činjenica: nečija će majka vrlo vjerojatno umrijeti jer je majka žene bliske Kaptolu i HDZ-u cijepljena preko reda.

Preko reda? Da. Red ne postoji, a upravo su Markotić i slični njoj bili ti koji su redoslijed trebali osmisliti. Je li vaša majka cijepljena? Bi li Markotićkina majka bila cijepljena da joj kći nije bliska osuđenoj zločinačkoj organizaciji? Ne i ne, dakle cijepljena je preko reda. I netko jednako star i jednako bolestan, čija kći nije tako bliska HDZ-u, zbog tog će platiti glavom.

Nisu krive zle elite, nego Hrvaćani


U Njemačkoj se šef hamburškog Crvenog križa cijepio preko reda. Dobio je otkaz. U New Yorku je zdravstvenim djelatnicima za cijepljenje preko reda propisano do milijun dolara kazne i oduzimanje licence. No zato su Njemačka i Amerika Njemačka i Amerika, a Hrvatsku je ove godine na ljestvici korupcije prestigla Ruanda.

Zbog zlih elita? Ne, zbog Hrvaćana. Pripadnika plemena koje poznaje i priznaje vezu kao legitiman kriterij za sve. "Pa i ja bi na njenom mjestu", uzviknut će Hrvaćanin, prdnut, lupit šamar ženi i otić u kladionicu.

Ili pobrat nagradu HGK nakon što je mnogi drugi odbiju, skupa s milijunima kuna od države.

"I ja bi, hehe"


Kad je Ankici Tuđman na računu otkriveno 200.000 maraka, mnogi Hrvaćanin rekao je: "A tko bi trebao imati ako ne supruga predsjednika Hrvatske?"

Kad je Sanader krao, mnogi Hrvaćanin vikao je: "A zar ti ne bi krao na njegovom mjestu?"

Kad je Todorić upropaštavao ekonomiju iz ilegalnog dvorca nad Zagrebom, mnogi Hrvaćanin vikao je: "A zar ti ne bi živio u dvorcu na njegovom mjestu?"

Mnogi Hrvaćanin danas kod najviše pozicionirane hrvatske časne sestre koja se slučajno bavi infektologijom viče: "Pa zar vi ne bi cijepili svoju majku?"


"Ja bi, hehe", uz cerek će Hrvaćanin.

Država korumpirana od vrha do dna


Ali mnogi Hrvaćanin ne razumije da on, takav nikakav, prosječan Hrvat i ispodprosječan čovjek, nije mjera ničega.

Odnosno jest, on je mjera po kojoj je izgrađena država korumpirana od vrha do dna, u kojoj se ženi, sebi, materi daje sve od 200.000 maraka do cjepiva, a zakoni vrijede za nekog drugog. Taj mnogi Hrvaćanin model je po kojem je svaka smrdljiva partijska lopina takva kakva jest jer, uostalom, taj Hrvaćanin bi sebi uzeo, samo da može.

Ali taj Hrvaćanin, ako nema vezu, mora znati da će baš njegova majka možda platiti glavom što on i njemu slični podržavaju državu u kojoj je bitno i prihvatljivo uz pomoć partijske iskaznice i mimo zakona ili po zakonu koji si sam donio pobrinuti se za sebe i svoje leglo. U kojoj jedna Markotićka može cijepiti mater kao da su i klinika i cjepivo njeni, a ne kao da ih je platila cijela država.

I kad Hrvaćaninu majka plati glavom: jer se nije cijepila, jer nije dobila pregled za rak, jer dobiva crkavicu dok povlašteni penzioneri koji dana nisu radili dobivaju ogromne cifre, tada neka se mnogi Hrvaćanin pogleda u ogledalo i kaže sam sebi: "Podržavao sam sustav u kojem je ovo ok, ubio sam si majku. Da sam mogao preko veze, i ja bih." Ovako, jebiga.

Niti od jednog naroda ne možeš ovoliko dugo raditi idiote ako oni zaista nisu idioti.

I sve dok budu prihvaćali da je u redu da se netko pobrine za svoju mater mimo pravila i zakona, jer mu politička pozicija to omogućuje, i ostat će idioti. A mnogi od njih i sudionici u ubojstvu vlastitih majki i otimači budućnosti vlastite djece.

index