Potaknut člankom Vjerovali ili ne: Slavonskobrodski autobusni kolodvor za putnike ima samo četiri parkirališna mjesta javio nam se novi pratitelj SBPeriskopa. Poslao je i nekoliko fotografija.


Vozeći se biciklom Zagrebačkom ulicom, od B. Varoša prema centru Broda, koristimo novu biciklističku stazu. Lijepo i sigurno. Nakon samoposluge Budainka, započinje avantura. Naime, tu biciklistička staza prestaje i trebamo se voziti kolnikom. Ali kakvim kolnikom? Uz rub toga kolnika, a naročito ispod podvožnjaka Budainka, počinje pogibeljna vožnja za bicikliste na vlastitu odgovornost. Rubni dio toga dijela kolnika je tako lošem stanju, da se nijedan biciklist ne usuđuje tim putem voziti. Ako se sklanja od nadolazećeg vozila, riskira pad. A tko ne vjeruje, neka obrati pozornost prilikom prolaska tom stazom za padove i povrede. A do tada, fotke će mu pokazati ozbiljnost problema.


Zaista, slike govore kao tisuće riječi. A naročito to da što su Brođani udaljeniji od našminkanog, adventskog cetra, osjeti se komunalna zapuštenost i politički nemar. Po rečenoj frekventnoj cesti ne prolaze ni oni silni turisti iz Indonezije, Francuske, Litve, Filipina, Albanije, Mađarske, Italije, Kine i drugih zemalja, a koji rado, tijekom cijele godine, dolaze vidjeti Duspara Grad, pa se taj dio Broda, za razliku od centra, ne dotjeruje. Možda gradsku vlast na popravke potaknu fotografije zabrinutog bicikliste. Stoga ih objavljujemo u interesu i Brođana i bjelosvjetskih globtrotera.