/SBPeriskop

Je li CIA-in 'Informacijski rat' sada globaliziran?

Kapitalizam, Politika, Država
Objavio: Web
Je li CIA-in 'Informacijski rat' sada globaliziran?
Godine 1967. CIA-ino tajno korištenje Nacionalne studentske udruge za širenje protuporuka komunizmu otkrio je Michael Wood koji je napustio koledž.2 Otkriće je izazvalo šok kroz SAD, a kako su novinari počeli povlačiti konce, CIA-ine tajne propagandne operacije su se rasplele.

Novinari su otkrili da je CIA osnovala neprofitne zaklade za usmjeravanje novca poreznih obveznika u filantropske zaklade koje su zatim slale CIA-ine "donacije" organizacijama koje su se pridružile CIA-inom platnom spisku za promicanje propagande koju sponzorira vlada.

To uključuje organizacije mladih i studentske skupine, crkvene skupine, javni radio i novinske organizacije. Demokratski senator Wayne Morse iz Oregona, oštro je osudio tajne propagandne aktivnosti CIA-e, tvrdeći da je agencija stvorila "provaliju vjerodostojnosti" unutar javnog mnijenja - jaz koji se nije mogao i neće premostiti osim ako vlada jasno ne stavi do znanja da će "ispunite provaliju istinom".

CIA nikada nije bila obuzdana i danas je više uključena u propagandne aktivnosti nego ikad prije.


Iako mnogi to još uvijek nisu shvatili, mi smo u ratu, a agresori su vladine obavještajne i sigurnosne agencije koje su okrenule svoje oružje izbora — informacije — protiv vlastitih građana.


Gornji video prikazuje posebnu reportažu CBS-a iz 1967. pod naslovom "In the Pay of the CIA: An American Dilemma,"1 koju vodi Mike Wallace. Istražuje kako je Središnja obavještajna agencija (CIA) potajno plaćala studentima, radničkim organizacijama, televizijskim mrežama i drugim organizacijama da izvršavaju njihove naloge.

Dopisnici CBS News intervjuirali su nekoliko ljudi koji su u to vrijeme primali tajne CIA-ine uplate i implikacije koje te aktivnosti imaju na američki način života.

Gloria Steinem, na primjer, koja je vodila Neovisnu istraživačku službu, bila je plaćena od strane CIA-e da šalje američke studente da prisustvuju i predstavljaju američke vrijednosti na festivalima komunističke mladeži u inozemstvu, kao i Philip Sherburne, bivši predsjednik Nacionalne studentske udruge.

Sažeta povijest

Zakon o nacionalnoj sigurnosti iz 1947. godine, koji je potpisao predsjednik Truman, stvorio je CIA-u, Vijeće za nacionalnu sigurnost, Ured ministra obrane i Zračne snage SAD-a.3 Kako je objasnio Ured povjesničara,4 Zakon je "bio velika reorganizacija vanjske politike i vojnih establišmenta američke vlade."

CIA je bila izdanak Ureda za strateške usluge iz razdoblja Drugog svjetskog rata i nekoliko malih poslijeratnih obavještajnih organizacija, a kako je primijetio Wallace:
"Od početka, CIA je pretrpjela podjelu osobnosti, jer osim obavještajnih podataka, Zakon o sigurnosti iz 1947. nalaže CIA-i da 'obavlja druge funkcije i dužnosti prema uputama predsjednika i njegovog Vijeća za nacionalnu sigurnost'. Ta je fraza postala neka vrsta bjanko čeka, dopuštajući CIA-ine izlete u sve, od jednostavne propagande do rušenja neprijateljskih vlada".
Wallace dalje objašnjava kako je CIA završila upletena u toliko stvari. Prvo, osnovala je nekoliko neupadljivih neprofitnih zaklada, čija je funkcija bila usmjeravanje novca poreznih obveznika od CIA-e do drugih, stvarnih zaklada uključenih u stvarnu filantropiju.

Međutim, u zamjenu za sredstva CIA-e, te su zaklade "pristale postati kanali središnje obavještajne službe" i usmjeravale su točne iznose u dolarima drugim organizacijama koje su se 1940-ih, 50-ih i 60-ih pridružile CIA-inom platnom spisku kako bi promicale propaganda koju sponzorira vlada.

"CIA je iskvarila tok istine, objektivnosti i akademskog učenja ", rekao je senator Wayne Morse za CBS News, "i mora se ukloniti iz svih aktivnosti, osim vrlo ograničene aktivnosti onoga što poznajemo kao obavještajne aktivnosti, polje špijunaže".

Drugi senator, Eugene McCarthy, također je bio kritičan prema CIA-inom korištenju studenata i crkvenih skupina za manipulaciju javnog mnijenja. Rekao je da osjeća da se unutar CIA-e odvija "izgradnja carstva" — izjava koja danas zvuči još istinitija.

Senator John Stennis , član pododbora za nadzor CIA-e, branio je postupke CIA-e, podsjećajući publiku CBS-a o klimi u kojoj je agencija osnovana. Kongres SAD-a je 1954. godine donio zakon kojim se komunizam zabranjuje, a CIA je štitila američku slobodu i demokraciju.

Bivši direktor CIA-e Allen Dulles također je branio ponašanje agencije, navodeći potrebu da se upravlja prijetnjom od komunizma. Protuargument koji su iznijeli kritičari bio je da je korištenjem prikrivenih propagandnih tehnika američka vlada koristila iste strategije kao i neprijatelj, potkopavajući time ideju da je Amerike zemlja posvećena slobodi govora i raznolikosti ideja.

Na kraju dana, sveobuhvatna poruka vijesti CBS-a bila je da se CIA treba promijeniti s vremenom, pročistiti svoje djelovanje i izaći iz tajnog propagandnog posla, jer su njezine intervencije štetile američkom imidžu slobodne i otvorene zemlje.

Operacija ptica rugalica je živa i zdrava


Nažalost, CIA-a nikada nije bila obuzdana, a njezine propagandne aktivnosti s vremenom su se samo proširile i postale sofisticiranije. Istraga Church odbora iz 1976. (kojom je predsjedao senator Frank Church) razotkrila je kako je CIA korumpirala medije plaćajući novinarima da promoviraju narative agencije.

Program pod nazivom Operacija ptica rugalica službeno je demontiran, ali iako je operativni naziv možda povučen, postoji mnogo dokaza koji upućuju na to da CIA nikada nije prekinula svoj medijski utjecaj.5

Zapravo, imamo dokaze da CIA kontrolira mainstream medije do danas, i to radi s neviđenom učinkovitošću, budući da sada može progurati svoje narative kroz tri globalne novinske agencije, koji su odgovorni za izradu i vođenje većine vijesti koje se šire svijetom.

Jedina stvar koja se promijenila je CIA-in narativ. Dok je u prošlosti bila posvećena potkopavanju komunizma, danas je CIA izvor dezinformacija za neizabranu globalnu Duboku državu koja je žestoko uporna u provedbi tehnokratske, totalitarne Jedne svjetske vlade, čija tiranija čini komunizam blijedim u usporedbi.

CIA je sada duboko uvučena u globalnu psihološku operaciju (psyop) kako bi osigurala uspješnu provedbu Velikog reseta i Četvrte industrijske revolucije — dva izraza koji opisuju različite aspekte istog programa porobljavanja. A CIA nije sama u ovom nastojanju.

FBI je također uključen u akciju, kao i većina svjetskih obavještajnih agencija. Svi oni guraju iste narative Velikog reseta i Četvrte industrijske revolucije, čiji je cilj tehnokratska kontrola globalne populacije. Zbog toga vidimo da se isti narativi vrte po cijelom svijetu, uključujući orvelovski argument da moramo cenzurirati kako bismo zaštitili demokraciju.

Nova vrsta rata

Dok mnogi to još nisu shvatili, mi smo u ratu. Agresori su vladine obavještajne i sigurnosne agencije koje su svoje oružje izbora - informacije - okrenule protiv vlastitih građana.

I dok su se organizacije koje obavljaju prljavi posao CIA-e možda promijenile, osnovna organizacijska struktura ista je kao i 1967. Novac poreznih obveznika ide kroz razne federalne odjele i agencije u ruke nevladinih agencija koje provode aktivnosti cenzure prema uputama. Kao što su nedavno izvijestili istraživački novinari Alex Gutentag i Michael Shellenberger:6

"Liga protiv klevete (ADL), Centar za suzbijanje digitalne mržnje (CCDH) i Institut za strateški dijalog (ISD) su nevladine organizacije, kažu njihovi čelnici.

Kada traže veću cenzuru internetskog govora mržnje, kao što trenutno rade za X, bivši Twitter, te nevladine organizacije to rade kao slobodni građani, a ne, recimo, kao vladini agenti.

Ali činjenica je da SAD i druge zapadne vlade financiraju ISD, vlada Ujedinjenog Kraljevstva neizravno financira CCDH i, najmanje 40 godina, ADL je špijunirao svoje neprijatelje i dijelio obavještajne podatke sa SAD-om, Izraelom i drugim vladama.

Razlog zašto je sve ovo važno je taj što ADL-ov bojkot oglašivača protiv X-a može biti napor vlada da povrate mogućnost cenzuriranja korisnika na X-u koju su imale pod Twitterom prije Muskovog preuzimanja prošlog studenog.

Interne poruke na Twitteru i Facebooku pokazuju da su predstavnici američke vlade, uključujući Bijelu kuću, FBI, Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS), kao i britansku vladu, uspješno zahtijevali cenzuru Facebooka i Twittera nad njihovim korisnicima tijekom posljednjih nekoliko godina".

Cenzura putem posrednika


Ono što sada imamo je vladina cenzura preko posrednika, duboko antiamerička aktivnost koja je postala standardna praksa, ne samo od strane obavještajnih službi i agencija za nacionalnu sigurnost, već saveznih agencija svih vrsta, uključujući naše agencije za javno zdravstvo.

Dana 8. rujna 2023., Žalbeni sud Petog okruga potvrdio je zabranu nižeg suda kojom se Bijeloj kući, Šefu zdravstvene službe, Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti i FBI-u zabranjuje utjecaj na tvrtke društvenih medija da uklone takozvane "dezinformacije".7

Prema odluci sudaca,8 "službenici CDC-a dali su izravne smjernice platformama o primjeni internih pravila platformi i aktivnostima moderiranja" govoreći im što je, a što nije dezinformacija, tražeći promjene u politici moderiranja platformi i upućujući platformama da poduzmu određene radnje.

"U konačnici, smjernice CDC-a informirale su, ako ne i izravno utjecale, na odluke platformi o moderiranju", rekli su suci, pa, "iako nisu bile očito prisilne, službenici CDC-a vjerojatno su značajno poticali odluke platformi o moderiranju, što znači da su prekršile Prvi amandman."

Nažalost, kao što je ranije spomenuto, američka vlada ne djeluje sama. Vlade diljem svijeta i međunarodne organizacije poput Svjetske zdravstvene organizacije [u nastavku teksta WHO, op.prev.] uključene su u cenzuru, a kada je riječ o medicinskim informacijama, većina platformi tehnoloških tvrtki provodi upute WHO-a. I, ako WHO-ov ugovor o pandemiji 9 bude donesen, onda će WHO imati isključivu ovlast diktirati istinu. Sve ostalo bit će cenzurirano.

YouTube će zabraniti sve vrste medicinskih "dezinformacija"

YouTube, na primjer, koji je cenzurirao medicinske informacije koje su bile u suprotnosti sa smjernicama CDC-a tijekom pandemije COVID-a, nedavno je objavio da je predan uklanjanju gotovo svih medicinskih "dezinformacija" koje su u suprotnosti s WHO:10

"Iako se određene medicinske smjernice mogu mijenjati s vremenom kako saznajemo više, naš je cilj osigurati da, kada se radi o područjima dobro proučenog znanstvenog konsenzusa, YouTube nije platforma za distribuciju informacija koje bi mogle naštetiti ljudima.

YouTube će od sad pojednostaviti desetke naših postojećih smjernica o medicinskim dezinformacijama kako bi se svrstale u tri kategorije - prevencija, liječenje i poricanje.

Ova će se pravila primjenjivati ​​na određena zdravstvena stanja, tretmane i tvari čiji je sadržaj u suprotnosti s lokalnim zdravstvenim vlastima ili Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) .. Evo kako će taj okvir izgledati:
Dezinformacije o prevenciji: Uklonit ćemo sadržaj koji je u suprotnosti sa smjernicama zdravstvenih vlasti o prevenciji i prijenosu određenih zdravstvenih stanja te o sigurnosti i učinkovitosti odobrenih cjepiva. Na primjer, to obuhvaća sadržaj koji promiče štetnu tvar za prevenciju bolesti.

Pogrešne informacije o liječenju: Uklonit ćemo sadržaj koji je u suprotnosti sa smjernicama zdravstvenih tijela o liječenju određenih zdravstvenih stanja... Primjeri uključuju sadržaj koji potiče nedokazane lijekove umjesto traženja liječničke pomoći za određena stanja, poput promicanja cezijevog klorida kao lijeka za rak.

Poricanje dezinformacija: Uklonit ćemo sadržaj koji osporava postojanje određenih zdravstvenih stanja. Ovo pokriva sadržaj koji niječe da su ljudi umrli od COVID-19 ...

U primjeni našeg ažuriranog pristupa, dezinformacije o liječenju raka uklapaju se u okvir - rizik za javno zdravlje je visok jer je rak jedan od vodećih uzroka smrti u svijetu, postoji stabilan konsenzus o sigurnom liječenju raka ... i to je tema koja je sklona dezinformacijama.

Počevši od danas i pojačano u nadolazećim tjednima, počet ćemo uklanjati sadržaj koji promiče liječenje raka za koje se pokazalo da je štetno ili neučinkovito ili sadržaj koji odvraća gledatelje od traženja profesionalnog medicinskog tretmana".
UN-ov rat protiv dezinformacija


Ujedinjeni narodi također su duboko angažirani u borbi protiv "'infodemije' dezinformacija,"11 i angažovali su kadar za provjeru činjenica "brzog odgovora" kako bi se suprotstavili nepoželjnim stavovima, gdje god se pojavili.

UN se također udružio s privatnim poduzećima, telekomunikacijskim tvrtkama, grupama civilnog društva, medijima i pojedinačnim novinarima u borbi protiv dezinformacija.

Glavni tajnik UN-a António Guterres čak je javno rekao da "govor mržnje" je "oružje rata" koje se mora staviti pod kontrolu kako bi se postigli mirovni ciljevi UN-a. U srpnju 2022. dao je sljedeće primjedbe Vijeću sigurnosti, jasno pokazujući da UN gleda na cenzuru kao na nužnost za mir u svijetu:12
"Ujedinjeni narodi moraju igrati promišljeniju ulogu kao informacijski akter u sukobljenim okruženjima. Mora nas se smatrati pouzdanim izvorom informacija pružanjem zanimljivog, činjeničnog sadržaja, olakšavanjem uključivog dijaloga, zahtijevanjem uklanjanja štetnog govora, pozivanjem vođa na odgovornost i promicanje glasova mira i jedinstva".
Što je zapravo "štetni govor"? Pa, sve što se suprotstavlja globalističkoj priči - "glasovi jedinstva" - naravno. U klasičnom orvelovskom dvogovoru, vodstvo UN-a neslaganje (tj. "govor mržnje") naziva "oružjem rata", dok je u stvarnosti cenzura to oružje.

Ovakva retorika vam govori da smo zapravo u ratu, a javnost je proglašena neprijateljem globalističke tajne elite, čiji su se članovi infiltrirali u sve ključne nacionalne agencije i međunarodne organizacije koje se sada koriste kako bi nas tjerali da se povinujemo robovskoj agendi.

U videu iznad, podtajnica glavnog tajnika za globalne komunikacije UN-a govori o tome kako se "društveni mediji koriste kao oružje kako bi se izazvalo najgore u ljudskoj prirodi" (opet onaj ratni žargon) i kako UN "gura velike tehnološke tvrtke" da "uvedu ravnotežu u naše informacijske sustave".

Drugim riječima, velike tehnološke tvrtke se tjera da tehnokratima pruže prednost na bojnom polju eliminirajući "oružje" običnih ljudi (koji ih brojčano nadmašuju), naime njihove glasove.

Zašto smo cenzurirani?


Komentar: Prijevod twitta ispod:
Dali si znate?
14 od 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja uključuje cijepljenje!
I da, žele ih učiniti obaveznima...

Dok globalisti i tehnokrati žele da vjerujete da je cenzura usmjerena na zaštitu ljudi osiguravanjem da je sve što vide točno i istinito, zapravo se događa upravo suprotno. Igrači duboke države (bez obzira na to prepoznaju li sebe kao pripadnike tog ekskluzivnog kluba ili ne) su ti koji šire lažne informacije kako bi vas uljuljkali u poštivanje plana koji je toliko užasan da se niti jedna zdrava, racionalna osoba ne bi s njim složila.

Govorim o Velikom resetu, Četvrtoj industrijskoj revoluciji, UN-ovim ciljevima održivog razvoja, Agendi 2030. i Agendi za Jedno zdravlje. Svi ovi i nekoliko drugih izraza odnose se na jednu opsežnu, svjetsku zavjeru za stvaranje globalnog robovskog društva pod vladavinom centralizirane svjetske vlade kojom upravljaju neizabrani tehnokrati.

Sve što smo vidjeli i doživjeli u posljednje tri godine dio je te agende, uključujući globalni pritisak na mandate za cjepiva. Stoga ne čudi saznanje da 14 od 17 ciljeva održivog razvoja uključuje obvezno cijepljenje. Kao što je navedeno u izdanju Globalizacije i zdravlja iz kolovoza 2021.13
"Cijepljenje izravno utječe na zdravlje (SDG3) i daje doprinos 14 od 17 ciljeva održivog razvoja (SDGs), kao što su iskorjenjivanje siromaštva, smanjenje gladi i smanjenje nejednakosti. Stoga se smatra da imunizacija igra središnju ulogu u postizanju SDG, posebno u zemljama s niskim i srednjim dohotkom (LMIC)".
Ništa se ne događa slučajno. Sve je to dio pokreta prema globalnom totalitarizmu usredotočenom na kontrolu i potiskivanje stanovništva. Ali da bi stigli tamo, moraju kontrolirati protok informacija. Govornici istine se ne mogu tolerirati jer, opet, ima nas na milijarde, a njih samo na tisuće, možda desetke tisuća.

Jednom kada tehnokratski sustav kontrole bude u potpunosti uspostavljen, nadzor 24/7 i algoritmi vođeni umjetnom inteligencijom držat će ljude pod kontrolom, ali do tada, globalisti trebaju našu suradnju kako bi instalirali i implementirali preduvjetne sustave nadzora i kontrole. Sprečavanje ljudi da razumiju širu sliku najveće je oružje u njihovom arsenalu.

Postoji i mnoštvo dokaza koji ukazuju na to da bi radije da nas ima puno manje, a sprječavanje vašeg pristupa istinitim informacijama o zdravlju i medicini osigurat će vam da se razbolite i ostanete bolesni (što je njima isplativo) i da na kraju umrete prije nego kasnije (što je i cilj).

Nakon što shvatite veliki plan, možete vidjeti kako se on provodi u fazama i zašto je sva ta cenzura potrebna, s njihove točke gledišta. U tom trenutku morate donijeti odluku: prihvatiti njihov program da zauvijek posjeduje vas i sve vaše potomke ili preuzmite kormilo nad vlastitim životom i mirno se krećite u suprotnom smjeru, prema decentraliziranim, necenzuriranim sustavima svih vrsta koji se temelje na privatnosti.

__________________________
Bilješke:
1 CIA.gov March 13, 1967
2 The New Yorker March 16, 2015
3 CIA.gov July 26, 1947
4 History.state.gov National Security Act of 1947
5 Select Committee on Intelligence July 17, 1996
6 Public Substack September 5, 2023
7 Yahoo! News September 8, 2023
8 US Court of Appeals for Fifth Circuit Case 23-30445 September 8, 2023
9 Health Policy Watch September 14, 2023
10 Blog YouTube August 15, 2023
11 UN.org April 30, 2020
12 UN.org July 12, 2022
13 Globalization and Health August 26, 2021; 17, article number 95

Komentar: Veliki reset dio je dugotrajnog patokratskog projekta promjene svijeta:
  1. ekonomski/politički, transformacijom naših trenutnih sustava,
  2. psihološki, propagiranjem patološke ideologije i odabirom vođa koji su ili beskičmenjaci ili pokvareni, ili oboje, i
  3. duhovno, kroz pokušaj promjene onoga što znači biti čovjek.
Kao i svi takvi projekti, na kraju će propasti. Pitanje je samo koliko će se dugo njihov nemrtvi leš nastaviti koprcati i koliko će ljudi povesti sa sobom prije nego što bude konačno uništen.

sott

 2 Komentara

Komentirati možete samo kao prijavljeni korisnik

kugla 12.10.2023 08:09

Intelektualci su pod kontrolom. Njihova nastojanja ne znače ništa. Pod utjecajem su duboke države.

Jep 12.10.2023 08:01

Kontrola koja nipodaštava ljudsku slobodu.