Internetski surferi u potrazi za loživom od novosti, svraćaju i na službenu web stranicu grada Slavonskog Broda. Pretpostavljamo da su ostali zatečeni i zbunjeni nakon što su počitali zagonetno, smarsapalo pitanje koje je Gradska uprava postavila na samom kraju članka, objavljenom 13. ožujka, pod naslovom Ministarstvo graditeljstva potvrdilo; u postupcima izdavanja potvrde izvedenog stanja morale su se naplaćivati posebne pristojbe. Riječ je o tekstu u kome se opisuje, može se iščitati, petogodišnja, dramatična i uporna borba gradske uprave protiv rovatora u vlastitim redovima, sabotera koji je zdravoj ko dren upravnoj jezgri pridodan iz Ureda državne uprave; opisuje se moralna pobjeda Gradske uprave, jer ona prava, avaj, nije izvojevana, s obzirom da u vrijeme borbe nije bilo dokaza. Ipak, dokazi su napokon stigli.

Pobjeda je, nakon višegodišnjih zalaganja, došla, što znači da su se u postupcima izdavanja potvrde izvedenog stanja kod legalizacije zgrada morale i moraju se naplaćivati posebne pristojbe. No i dalje, po gradskoj upravi, ostaje pitanje: Tko će nadoknaditi preko 570.000,00 kuna štete koja je na ovaj način nanesena Gradu?

Je li postavljeno pitanje zapravo nagradno pitanje upućeno javnosti, a posebno građanima Broda? Ili, Gradska uprava, postavljajući pitanje tek obavještava koliko je Grad oštećen? Ako u transparentnoj Gradskoj upravi ne znaju odgovor, neka opet angažiraju svoje vanjske odvjetnike i pokrenu postupak njegovog saznavanja. Ako Gradska uprava zna odgovor odnosno ako postavlja nagradno pitanje kako bi odgovor na medijski atraktivan način podijelila s javnosti, u tom smislu postavljamo neka pitanja: kolika je nagrada, kome treba slati odgovore, i je li zapravo kasno za odgovor koji bi opravdao pitanje?