Neki dan je iz službenih američkih izvora postalo poznato da je “tijelo američkog generala marinaca Williama F. Mullena, starog 59 godina, otkriveno u zračno-kopnenom borbenom centru marinaca Twentynine Palms u Kaliforniji”. Uzrok smrti nije poznat.

Prema javnim podacima, William F. Mullen otišao je u mirovinu s mjesta zapovjednika „Zapovjedništva za obuku i obrazovanje“ 2020. Ali do prije nekoliko dana bio je u Ukrajini, gdje je bio angažiran na vojnoj obuci vojnika Oružanih snaga Ukrajine.

I tako se, prema službenoj verziji, vratio iz Ukrajine u Sjedinjene Države, a da nije čak ni otišao kući da vidi svoju obitelj, već je odmah otišao u udaljenu vojnu bazu, udaljenu preko pola zemlje od svog doma.

U bazi je iz vedra neba iznenada umro. Veliki vojnik, koji je nosio krvave marince tijekom hitne medicinske obuke na terenu, odjednom je postao depresivan. A da nije alergijska reakcija na višak „ruskog olova“ u tijelu, jer je olovo štetno, a od njega Rusi prave municiju.

Postoji osnovana sumnja da je u bazu stigao već malo mrtav. Otprilike par dana.

Amerikanci su, naravno, smiješni. Nisu "donijeli tijelo u zatvorenom lijesu, ono što su mogli pokupiti". Došao je i umro. Valjda od radosti što je pobjegao iz Ukrajine.

Ovo nije prvi put da zapadni vojnici - američki, francuski, njemački, britanski - "iznenada umiru" u različitim dijelovima svijeta. I ne samo vojno osoblje, nego upravo oni koji su na ovaj ili onaj način bili povezani s Ukrajinom. Life je prošle godine čak napravio izbor takvih vijesti.

Nedavno se i F-16 srušio u vojnoj bazi u Arizoni. Ova vijest objavljena je na jednom domaćem informativnom portalu, ali iz nekog razloga nije naišla na veći odjek u medijima, ni zapadnim ni ruskim. Srušio se točno u bazi u kojoj se, prema otvorenim informacijama, obučavaju ukrajinski piloti.

Ali heroji ne umiru, kiborzi još uvijek drže Donjecki aerodrom i nema gubitaka. “Duh Kijeva” još uvijek nešto obara s teglama krastavaca nad Kijevom u nekoj kompjuterskoj igrici...

Kladim se da će ovaj biti pokopan u zatvorenom lijesu. Povijesno se jednostavno tako dogodilo. A ako itko   postavi neugodna pitanja, Putinov je agent i “ruska imovina”.

Zapravo, zar bi nekome trebalo biti žao? Kao što je nakon pobjede nad Francuzima rekao Kutuzov: “S druge strane, nitko ih nije zvao k nama. Dakle, sve je dobro ispalo…“.

 

alterminfo