Slavonskobrodski Kino kluba Paluba 7, i njegovi mornari, kako sebe od milja i metaforički očekivano i prikladno nazivaju članovi kluba, na samom početku svog djelovanja, prije trinaest godina, nisu imali ništa, osim entuzijazma. A danas, zahvaljujući KUL centru, u čijem je sastavu Klub kao jedan od pokretača, te zahvaljujući Centru mladih čija dvorana ima: snažni stropni projektor, jako dobro platno za projekcije, kvalitetne reflektore, razglas i mix pult, kakve je teško vidjeti u ovom dijelu Slavonije – ostvaren je status art kina i stečeni su uvjeti o kakvima su, ističe posada, samo mogli sanjati. Klub plovi pričom filmskog sna, zborno pjevaju mornari.

Informaciju o postignućima Palube 7, obojanu duginim bojama zanesenjaštva i ushita, mornari su objavili na portalu sbplus pod naslovom Čuvari svetosti vatre filma iz Centra mladih kao izvještajno-promotivni članak (autor: Promo) kojim nastoje izazvati dodatni interes javnosti za svoje aktivnosti odnosno hoće privući potencijalnu publiku. Mornari, dok im ponosno vijore odore pod blagim udarima vjetra povijesti brodske kinematografije, proglasili su sebe, iz samo njima znanih razloga, i Čuvarima svetosti vatre filma, kao da su svojevrsno multiplikativno i romantično utjelovljenje Svarožića, mladog boga Sunca, ognja i zadružnoga ognjišta, iz slavenske mitologija. Jedan je od dva sina boga Svaroga dijete neba i čuvar vatre svoga oca.

Mornari, čuvari svetosti vatre filma, drugovi i kolege, zašto ste sebeljubivu informaciju o Klubu objavili samo na rečenom portalu? Je li to nastavak vaše nesuradnje sa svim ostalim lokalnim medijima, a o čemu sam nešto malo pisao, dobro nanjušivši da se radi o metodi, a ne o slučajnosti? Može se pogledati OVDJE i OVDJE. Mornari, je li to moguće da zbog toga niste Čuvari svetosti vatre filma nego vatrozid? Vatrozid ostvaruje barijeru između povjerljive, sigurne unutarnje mreže i druge mreže za koju se pretpostavlja da nije sigurna i povjerljiva. Što se to nalazi između vas i ostalih lokalnih medija? Kako to da se "film" o vama prikazuje samo u jednoj kino sali koja se zove sbplus? Što je s ostalim salama/portalima? Koliko plaćate za 500 pogleda ukupno do sada na sbplusu? Zašto i ostali portali nisu dobili priliku zaraditi, dobiti dio od 2.497.628,64 kn? Pokvario vam se razglas i oprema kakvu je teško vidjeti u ovom dijelu Slavonije? A ako niste platili navedeni medijski prostor ni lipe, tim gore po vas. O čemu se radi? O nedostatku takta ili realizaciji parole jednako i jednako druži se rado? Zašto segregacija? Kao, svi ostali portali neodgovarajući su kurton za obdarene mornare? Je li to to?

Projekt: Kulturni centar mladih – Razvoj javno – civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)
Korisnik: Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić
Partneri u provedbi:
Grad Slavonski Brod, Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić, Kino Klub Paluba 7, Udruga Kameleon i Mreža, Fotoklub Kadar SB
Vrijednost projekta: 2.497.628,64 kn
Iznos koji sufinancira EU: 2.122.984,34 kn
Iznos potpore iz proračuna RH: 374.644,30 kn
Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić