Moral je nalik na jedno hladno klizalište na kojem se mi kližemo i pri tome svi možemo pasti i razbiti zube, koliko god mislili da smo dobri i vrhunski klizači.

Bosanski mediji objavili su golišave fotografije seksi profesorice bujnih grudi na kojima bi joj mogle pozavidjeti i Pamela Anderson i Merlyn Monroe. Radi se o profesorici Berini Fatić iz Vareša,  koja je svoje erotske fotografije iz školskih klupa razmjenjivala sa nepoznatim mladićem, koji je potom zlorabio njezino povjerenje i iste postavio na Facebook, Instagram i ostale društvene mreže.

Ostaje nepoznato da li je profesorica razmjenjivala  golišave fotografije i sa nekim svojim učenicima.

Profil profesorice iz Vareša na Facebooku i Instagramu, preplavljen je njezinim golišavim fotografijama snimljenim u školskoj zbornici, učionici, te ispred školske ploče, gdje je gola golcata, kao od majke rođena, snimala selfije. Građani Vareša, udaljenog 30-ak km od Sarajeva, šokirani su, a neki bosanski zafrkanti izražavaju žaljenje što i oni nisu u svojoj školi imali jednu takvu profesoricu.

Mlada i prelijepa profesorica Berina Fatić i ranije se navodno rado fotografirala u izazovnim pozama, ali do sada nikada potpuno obnažena i nikada  u školi. Javnost s pravom očekuje javno očitovanje direktora i Uprave škole, ali oni se do sada nisu  oglasili povodom ovog skandala o kojem pišu sada i gotovo svi hrvatski mediji.

Apsurd i paradoks u ovoj cijeloj priči je u tome što je upravo ova profesorica od strane svojih učenika kandidirana za najbolju profesoricu u državi, a sada neslužbeno i najseksi profesoricu.

Na svom Facebook profilu profesorica je povodom ovog slučaja napisala da će putem suda pravdu goniti do kraja i tužiti one koje su bez njezinog znanja i odobrenja stavili ove njene golišave fotografije iz škole na društvene mreže. Kao da slušamo priču o Sevinom porniću.

I eto ga, odlična klopka za društveni i javni moral. I ja padoh prvi na klizalištu etike i morala i prvi razbih zube jer sam ju već brutalno osudio usporedivši ju sa Severininim pornićem.

Kako li će tek reagirati direktor škole koji je sad pod velikim pritiskom javnosti? A kako tek zbornica? Smrknuti i dozlaboga narogušeni profesori koji prije podne mrze sebe, a popodne cijeli svijet?

Prikovat će ju na stup srama, i dat će joj odmah otkaz i bez suđenja i spalit će ju na lomači kao u mračnom Srednjem vijeku.

Ispred sebe imam jednu fotku. John Lennon i Yoko Ono. Goli golcati kao od majke rođeni. Njihov poznati performance za mir u svijetu. Koliko god to ludo i suludo zvučalo.

Pa zar se s pičkom i kurcem bore za mir u svijetu, upitat će se cinični zlobnici. Pa možda se i ova Bosanka bori za mir u Bosni. Koliko god to ludo i suludo zvučalo? Dakle, javnost, koja traži da Pedro visi, da ju se linčuje, smrknuti direktor koji se sad boji i svoje vlastite sjene, novinari….svi smo jedinstveni u ocjeni da ovoj seksi profesorici treba dati otkaz. Možda i treba, ne znam. Ali, na osnovu kojeg zakona i kojeg to pravilnika?

Jeli ona možda imala seksualni odnos sa svojim učenicima? Nije. Ti isti učenici su ju predložili za najbolju profesoricu godine u državi. To nešto znači. Smije li direktor škole izmišljati zakone i pravilnike na osnovu kojih će joj dati otkaz. Ne smije. Ova lijepa i zgodna profesorica malo slobodnijeg ponašanja, vjerojatno ni sama nije svjesna, da je ispred svih nas sagradila u društvu i državi jedno veliko, ogromno moralno ogledalo, u kojem se svi zagledujemo i sami sebi izgledamo vrlo smiješni.

I eto tako, ova profesorica bujnih grudi i zanosnih oblina, ni sama nije svjesna da je dirnula u osinjak filozofije nesavršenosti etike, sve nas je bacila da se vozimo i plešemo na hladnom klizalištu morala, i pri tome malo malo, pa netko od nas padne i razbije zube.

Ja se prvi ulovih u tu klopku i na tom hladnom klizalištu etike i morala, prvi padoh i razbih zube, kada sam ju usporedio sa  Severinom i njezinim pornićem.