Virus HDZ-a je poharao, opustošio i uništio Hrvatsku. Koronavirus mu nije za sada, a nadajmo se da će tako i ostati, ni do koljena.                                              


Vrtoglavih 1.700% su porasle cijene zaštitnih maski protiv koronavirusa, pa je paket od 50 komada koji je do prije nekoliko dana koštao 20 kuna, sada dosegao cijenu od nestvarnih 350 kuna. Tako je koronavirus stigavši u Hrvatsku osim zdravstvenih briga i problema probudio i žudnju za stjecanjem astronomskih profita na zahtjevnom farmaceutskom tržištu, profita koji su toliko narasli kao da se nalazimo u ratnom stanju, te je zbog svega morala intervenirati i hrvatska Vlada. Mi možda čak i jesmo u sred specijalnog rata a da toga i nismo svjesni, jer koronavirus prelazi državne granice kao da ih i nema, a nezaustavljiv je i za sve vojske ovoga svijeta, otporan je na puške, topove i vojne avione, ni NATO mu ništa ne može.


Naravno da bi trebalo biti sramotno, za svaku zdravu zajednicu, bogatiti se na bolesti drugoga, bogatiti se na tuđoj nevolji. No, da li je hrvatsko društvo od toga cijepljeno? Ne možemo biti slijepi i ne vidjeti da već 30 godina šaljemo drugačije poruke. Nije li u Domovinskom ratu stasala nova kapitalistička glavničarska elita? Nisu li i naši generali dio te nove povlaštene kaste sa svojim pumpnim stanicama i voznim parkovima, a koji su to svoje bogatstvo stekli u Domovinskom ratu ne brinući tada o njegovu dignitetu na koji se tako rado danas pozivaju.


Rijetki su hrvatski poduzetnici, pogotovo oni veći i značajniji, čiji kapital nije povezan sa „ratnim profiterstvom“, a to uključuje i tuđu nevolju i vlastitu želju za bogaćenjem na račun tuđe nesreće. Dok su jedni u ratu gubili sve što su imali i dom i domovinu, i radna mjesta i perspektivu, i vlastiti put do sreće, drugi su političkim odabirom postajali stupovi tog novog društva u nastajanju, stupovi novog hrvatskog kapital poretka izraslog na „ratnom profiterstvu“.


Kako se to dogodilo, kome to oni mogu zahvaliti?


„Za mijenjanje jugodinara u devize IZABRANO je pet hrvatskih građana koji su razvili cijeli sustav otkupljivača“, piše u svojim memoarima Josip Manolić, navodeći da se u spomen knjizi hrvatskih časnika nalazi cijeli popis spomenutih pojedinaca. Svi su oni, kaže Manolić, dobili visoke vojne činove iako su bili obični šverceri.


„Danas su oni među najbogatijim pojedincima u Hrvatskoj i bili su prvi kupci hrvatskih tvrtki u NAMJEŠTENOJ privatizaciji.“


Kada to kaže i napiše krunski svjedok toga vremena – predsjednik hrvatske Vlade, postajemo svjesni razmjera pljačke hrvatskog narodnog blaga, ali isto tako pljačke i građana i susjedne države BIH u koju je izvezena inflacija poplavom novčanica bez pokrića, a koju su smišljeno počinili najviši hrvatski dužnosnici uz odobrenje prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, zamijenivši bezvrijedne jugoslavenske dinare u količini od 600 milijuna DEM u BIH za čvrsta devizna sredstva.


„Novac se samo malim dijelom vratio u Hrvatsku završivši u džepovima prenositelja, preprodavača i dijela dužnosnika HDZ-a u Hercegovini“, svjedoči Manolić.


Iz ovoga vidimo da je prvo, postojao smišljen kriminalni plan mimo Vlade Republike Hrvatske, kojim je grupa ODABRANIH mijenjala bezvrijedne u Hrvatskoj iz opticaja povučene jugoslavenske dinare u BIH gdje su ti dinari bili službeno sredstvo plaćanja za devize. Time je stečena značajna kapitalna osnova kojom su se u drugoj fazi kupovala poduzeća kao u nekom kazališnom igrokazu, kako Joža kaže u NAMJEŠTENOJ PRIVATIZACIJI.


Sve je tu znači bilo lažno, jedino je bogatstvo tako stečeno još i danas stvarno, a nekadašnji glumci u lažnoj politički NAMJEŠTENOJ PRIVATIZACIJI, danas su naša hrvatska stvarnost, oni su danas naši ugledni građani i poduzetnici.


Tako su na taj način udareni temelji onoga što gledamo, živimo i nosimo kao teret na svojim leđima i danas. Hrvatska je HDZ-ovom namještenom privatizacijom poharana, uništena i opljačkana.


Ostavši bez ekonomskog potencijala kojeg je imala, a Hrvatska je relativno gledajući nekada bila među 10 najindustrijaliziranijih zemalja svijeta, Hrvatska je danas zajedno sa Bugarskom, po mjerilu životnog standarda svojih stanovnika na dnu dna među zemljama Europske Unije.


Od kada smo samostalni preteče nas cijela Istočna Europa, zemlje koje su nam se nekada divile, maštale i sanjale „da nam je doživjeti jednoga dana slobode, izbor mogućnosti i životni standard kojeg imaju u Jugoslaviji“.


No, virus HDZ-a je poharao, opustošio i uništio Hrvatsku.


Koronavirus mu nije za sada, a nadajmo se da će tako i ostati, ni do koljena.


tacno