ČINJENICA da danas toliko mnogo ljudi koji su radili i proizvodili i svojim radom održavali postojeći sustav mora preživljavati hranjenjem se po takozvanim „pučkim kuhinjama“ i „socijalnim samoposlugama“, govori da s takvim društvom i s tom ekonomijom i zakonima nešto suštinski nije u redu. Ako radite, trebali biste imati dovoljno novčanih sredstava za pristojan život sebe i svoje obitelji. Paradoks je da ta ista kriminalna struktura koja je radnika svojim diskriminirajućim i pljačkaškim zakonima u položaj „socijale“, tj. gladnog beskućnika i klošara dovela, da ta ista struktura taj svoj napoj i svoje kante i „pučke“ kuhinje definira kao „socijalnu skrb“, društvenu brigu, karitativni rad „u zaštiti ljudskog dostojanstva“ itd., milosrđem čak.

Parazitokracija je preuzimajući vlast čak i termin „radnik“ pokušala eliminirati iz rječnika i zamijeniti ga karikaturalnim „djelatnikom“, u projektu pretvaranja radnika u ovcu i kmeta. Nepravedni sistemi stvaraju se nepravednim zakonima, cijeli proparazitski pravni sustav u RH organiziran je na realizaciji monstruozne povijesne ideje o državi „200 bogatih“ i u službi je pljačke, diskriminacije i masovnog osiromašivanja građana žrtvovanih interesima i krakovima koruptivne hobotnice koji završavaju u svakom gradu i naselju HR, a čija je glava zakonodavac.

Građani su dovedeni u situaciju da gledaju kako zakonodavac za ogromne plaće koje si je sam propisao drijema i hrče u klupama, donosi zakone bez kompetencije i sa sumnjivim i falsificiranim diplomama, koristi sve moguće financijske povlastice koje je mogao smisliti i ozakoniti na teret društva, ide na masno plaćene višemjesečne godišnje odmore s kojih se vraća ili ne vraća kad i kako hoće, a umjesto kazni za kriminal i kriminalne rabote isplaćuje si iz džepova građana naknade po vražjim 6+6+6 formulama, uz zadržavanje i uživanje kriminalom stečenog novca, kad ste ga vidjeli na birou za zapošljavanje ili da nešto radi?, dok radnik crnči od jutra do mraka za minimalce, vječiti luzer i pušioničar u strahu od poslodavca i otkaza, i ni za 300 godina rintanja ne može zaraditi što zaradi profiter/ka i predator/ka u jednom mandatu na vlasti, i sve to lege artis, po propisu i zakonima.

Kriminalci stvaraju svijet po svojoj mjeri i zakonima, svijet krađe i pljačke umjesto rada, mafijaških odmazdi i nepravednih presuda umjesto načela prava, pravde i ljudskih prava, svijet podjela i segregacija, tuge, siromaštva i iseljavanja, svijet neukosti i neznanja, falsificiranih diploma i lažnih dokumenata, svijet nepoštenja, nekompetencija i uhljebljivanja, svijet mafijaških orgija i kiča, svijet skupih prostitutki i jeftinih radnika čiju siromašnu djecu u vrtićima i školama bogati popovi uče da je taj kriminalni svijet u kojem njihovi radnički i obrtnički roditelji, djedovi i bake završavaju na ulici skupljajući otpad po kontejnerima i hraneći se napojem u „pučkim“ kuhinjama, da je taj svijet najbolji svijet od svih mogućih svjetova.

Loš zakon odnosi se na:

Zakon koji tlači
Zakon koji uzrokuje nepravdu
Glupe zakone, oni zakone koji su posebno bizarni
Prijedlog zakona koji je pogrešan, ne-zakon (nelegalan, za razliku od ilegalan)

Što bi rekao poznati odvjetnik: " Zato Hrvatsku treba “resetirati”, odnosno “potaracati” sve što su dosad napravili i napraviti novu državu jer ova neće dobro završiti."