U petak, 28.siječnja, hrvatski Sabor donio je zakon o socijalnoj skrbi kojim ponovno omalovažava i ponižava osobe s invaliditetom. Prema tom zakonu naknada za tuđu njegu i pomoć i dalje ostaje 600 kuna dok se osobna invalidnina s dosadašnjih 1500 kuna, podiže na 1750 kuna (odličan potez), samo bi još bilo dobro da su se udostojili napraviti indeksaciju tako da se naknada usklađuje s rastom mirovina, ali ministar Aladrović nema sluha za najosjetljivije kategorije građana i očito ih smatra građanima 365.-tog reda. Prema imovinskoj kartici predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića, njegova plaća iznosi 22.500 kuna te mu mnoge osobe s invaliditetom poručuju da se zamijene za primanja pa da dotični pokuša jedan mjesec živjeti od njihovih primanja koja iznose u većini slučajeva iznose 1750 kuna, a da oni uživaju u njegovim primanjima.

Rukovodstvo saveza osoba s invaliditetom očito je slizano s vlašću, te se najmanje brine za svoje članstvo, a puno više se brine za samo sebe. Vladajući saborski zastupnici pri glasanju nemaju svoje mišljenje, nego glasaju kako im stranka naredi. Kao primjer navodim zastupnika P. Ć. koji ni ne zna da je izglasao zakon o socijalnoj skrbi što je sramota za njegove birače kao i građane, posebno one koji su najviše ugroženi.

Dok osobe s invaliditetom ne odu na Markov trg i ne budu prosvjedovali, neće se ništa pomaknuti s mrtve točke. I dalje će nam Frke Petešići dobivati državne stanove i obnovu državnih stanova samo zato što je predstojnik ureda premijera i njegov dobar prijatelj.