Stara narodna mudrost kako se svatko češe gdje ga svrbi, javno je ovjerena na slavonskobrodskom portalu sbplus – po tko zna koji put. U članku, objavljenom pod naslovom Prizemna i podzemna mržnja usmjerena protiv Mirka Duspare, autor je opet raščešao svoju rođenu kožu, ovaj puta sve do krvi vlastitog razotkrivanja odnosa s gradskim vlastima. Tekst koji je uštiman sukladno s autorovim znanim idejama o funkcioniranju medija, politike, političara, javnih osoba, društva i lokalne zajednice, friško je očitovanje zalaganja za gleichschaltung, u smislu stavljanja medija pod nadzor, jer se tamo neki od njih usude remetiti zlatni rez na svetačkom portretu dr. Mirka Duspare, gradonačelnika ovdašnjeg. S obzirom da portal sbplus i gradonačelnik, otkrit ću sada toplu vodu, međusobno funkcioniraju na principu simetrije odnosno konceptu ravnoteže interesa, sve što narušava njihov postignuti probitačni sklad, uključujući i satirična autorska promišljanja o liku i djelu prvog čovjeka grada, biva proglašeno prizemnim i podzemnim, maltene kriminalnim. A kao što se zna, interesna simetrija funkcionira jednostavno: ja tebi, ti meni. Ja (privatni medij) tebi (gradonačelniku svih Brođana u čijim je rukama proračun), ti (gradska kasica prasica i čekić za njeno razbijanje), meni (piscu apologija, piarovskih savjeta i strategija). Stoga nije za čuditi se da je sbplus, koji nemilice uživa u privilegijama simetrije, nanovo demonstrirao svoju ulogu božjeg odvjetnika, „osobe“ koja opovrgava prigovore „zakrabuljenih komentatora“, „protuha i mizerija“, pri beatifikaciji i kanonizaciji gradonačelnika, a s ciljem očuvanja simetrije, drsko poručujući svim nezavisnim vražjim odvjetnicima, "osobama" koje pronalaze rupe u beatifikaciji i kanonizaciji Mirka Duspare: „Društvenu imovinu koju toliko žele za sebe tek će moći gledati - s pristojne udaljenosti.“

Pođimo redom. Na neznamčijem portalu skyscrapercity , koji svrhu ostvaruje u obliku beskrajnih forumskih rasprava, aktualizirana je kolumna Stribora Uzelca Schwendemanna, objavljena na portalu SBPeriskop pod naslovom Dusparizacija, još davne 2012. godine, i to kroz komentar jednog od korisnika portala. Koji je bio njegov stvarni motiv, osim da skyscrapercity obogati komadom Uzelčevog rasnog teksta i stavi ga u funkciju legitimne kritike gradonačelnika –  ne mogu sa sigurnošću utvrditi. Uostalom, njegova stvar. Anonimni forumaš(i) autoru sbplusa tek su povod za obračun. Glavni razlozi za uloženi autorov destruktivni trud su kolumnist Schwendemann i portal SBPeriskop na kome on objavljuje. Prema svima gaji upravo visceralnu netrpeljivost, a u invektivama gubi osjećaj, pristojnosti, umjesnosti i posebnog vrednovanja riječi. Razumljivo je to, jer, mrtvog psa se ne udara.

Tako za Stribora piše:

Očito, radi se o još jednom šampionu koji ne ljuti se na sebe - jer njegove umotvorine nitko ne želi, zbog čega nema društveni status kakav misli da mu pripada - nego je ljut na Dusparu jer ne želi (su)financirati gluposti.

O SBPeriskopu  piše:

Mada smo ovaj egzemplar 'skinuli' s platforme pretvorene u okupljalište mrzitelja Mirka Duspare, pošteno je naglasiti da on, ustvari, potiče s mrijestilišta ovdašnje društvene podmornice koja, povremeno, Brod torpedira svojom 'elitističkom' mržnjom prema pridošlicama, drugima i drukčijima.

Za razliku od ustašoida, oni to čine iz osobnih, a ne ideoloških razloga. Oni to čine jer mrze uspješne ljude, ma otkuda i ma tko oni bili. Mrze ih jer sami uspješni nisu. Mrze ih iz podle zavisti. Mrze ih jer su sami društveni talog, a tako bi željeli njegov šlag biti.

Lokalni medijski Superhik, prokazani zaštitnik politički jakih i bogatih (vidi razloge pod „simetrija“), ovaj put odlučio je napasti politički nezaštićene, neusimetričene, bez javnih funkcija i zaposlenja, odlučio je uz pomoć grotesknog amaterskog psihologiziranja raskrinkati "lažnu nezavisnost" spomenutih, izvrgnuti ih ruglu i poniženju, oteti im jedino što imaju- slobodu lajanja, proglašavajući ih slabim piscima koji pišu gluposti, nezadovoljnima statusom u hijerarhiji društva, društvenim talogom, neuspješnima koji mrze uspješne, zavidnicima. A Dusparu je uzdignuo do razine druga Kobe, druga Čeličnog koji se podjednako razumio u jezik, biologiju i partijsku disciplinu. Podsjetimo, Duspara ne želi (su)financirati Striborove gluposti, jer on se razumije u feljtonistiku i povijest Broda isto kao i u bazene i kružne tokove. Ako je autor, kao što implicite tvrdi, „šlag društva“ danas i ovdje, onda su oni koje on proglašava talogom i glupanima time dobili najveći kompliment koji se uopće može dobiti, a društvo u kojem žive je bolesno i poremećeno društvo. Društvo i grad u/o kome pišu je bolesno i poremećeno, između ostalog i zato, jer „brodski mediji i novinarčad mizerna koprofagna sljedba politike i novca“ (Stribor – Dusparizacija), šuti o svim bitnim problemima u gradu, šuti na Dusparinu selektivnu, tendencioznu skrb o lokalnim medijima; kukavelji šute, jer se boje za svoje mrvice s Dusparinog stola, šute da i sami ne bi bili od vodećeg lokalnog news portala prozvani kao ultraglupani i tupani. Što se SBPeriskopa tiče milosti ne traži, niti bi mu/im je dao. Asimetričnost je ta koja mora biti sama suština međusobnih odnosa. Mediji su mediji, a vlast je vlast; ne smiju funkcionirati kako bi se međusobno podudarali. Njihov nesrazmjer uvjet je vjerodostojnosti.

Autor je i medijski stomatolog, jer za račun gradonačelnika Slavonskog Broda (vidi pod „simetrija“) prozvanim glupanima i talogu, nesteriliziranim klještima etiketiranja, hoće izvaditi zube kritike. Neće ići. Zubari čuvajte prste! Na kraju krajeva, gladni refleksno odgrizaju.