Kako je dobar osjećaj kad saznaš da je netko tko “daje oprost” tražio oprost za ružne riječi upućene pojedincu ili skupini ljudi. Tom gestom “zadivio” nas je biskup Košić, nakon što je Božo Petrov u “punoj brzini” promijenio smjer vožnje s lijeva udesno.
Da se podsjetimo: Košić je prozvao Petrova da će "Petrov tako nasjesti i odvesti Most u ralje komunista”, i da to nije most nego mostobran za spašavanje "SDP-a tj. komunista koji su hrvatskom narodu nanijeli najviše zla u njegovoj povijesti”.
Kad su slobodnomisleći ljudi napali biskupa zbog riječi i stavova, ugasio je svoj fb-profil. No, zaokret Petrova et company ponukao ga da se opet javi, tražeći oprost. Evo kako:

"Gospodine Petrov, žao mi je što Vas osobno ne poznajem i što sam Vas možda na svojem fb-profilu prije desetak dana povrijedio. Molim za oproštenje. Zapravo sam se rugao mogućnosti da se produži vladavina onih koji su sve učinili da se ponizi i Crkvu i hrvatske branitelje i hrvatsko obrazovanje i hrvatski sport i hrvatske radnike."

Traženje oprosta je čin uljudnosti, etike, vjere, kulture čak.
No, iz citiranih redaka se vidi kako se otrovna strelica usmjeravala prije svega prema dosadašnjoj Vladi premijera Zorana Milanovića, i svima koji su im omogućili da rade za Hrvatsku (upropaštavaju Hrvatsku. po Košiću) Sve “nepodobne” nazvao je komunisti, koristeći još izraz “ralje” jer je tako najlakše iskaliti svoju mržnju prema svima onima koji ne misle kao on. Da nije svećenik, još bismo mu možda i mogli progledati kroz prste.

Dakle, danas prozivati nekoga za komunistu ili komunističku ideologiju, zapravo je smiješno, da ne kažem glupo. Komunizam, odgovorno tvrdim, nije nikada nigdje postojao, bez obzira što su se režimi zvali tako, ili su na čelu bili oni koji su se tako zvali. Prije svega, što je komunizam? Najkraće, u tom tzv. komunizmu trebalo bi vladati načelo:”Od svakog prema sposobnostima, svakom prema potrebama”! Naravno, utopija!
Gdje toga ima?

Ako je itko dobrano prihvatio ovo načelo, onda su to popovi, jer imaju koliko hoće, daju koliko im se hoće. Na koncu, sam biskup ima klijet od cca 3x60 kvadrata i imanje vrijedno poštovanja. Ne znam je li to zaradio prekovremenim radom, objavom naučnih radova ili mu je palo s neba?

Upravo zato, biskup bi i kao “učen” čovjek trebao znati da izvan “kurije” komunisti ne postoje, a ako ih ima, to su oni koji svoje dijele s drugima., na svoju štetu. Zaista rijetki, ali to ne rade zbog ideologije, već svoje ljudskosti.

Drugo, kad već proziva, ne jednom je dokazano, da se najviše članova bivšeg SK preselilo u HDZ.
I nisu učinili ništa manje štete nego ovi posljednji, u čijem je mandate zaustavljen pad BDP-a, standarda, i započeo je oporavak. Jesu li zbog toga antihrvatski element?
One tvrdnje da su učinili sve da se ponizi i Crkvu i hrvatske branitelje i hrvatsko obrazovanje i hrvatski sport i hrvatske radnike, zaista bi trebalo argumentirati.

- Koliko znam, nitko crkvu nije dirao, dobivali su više od prozvane vlasti nego one ranije, a smjene na vrhu provodio je Vatikan i papa Franjo, a ne Vlada.
- Hrvatske branitelje ponizili su oni koji su htjeli uvesti kaste u naše društvo. Najveći dio branitelja nije bio u Savskoj i nisu odobravali neopravdani bunt.
- Hrvatsko obrazovanje upravo je pri kraju s pripremom reformskih zahvata, kojima bi se trebala znatno podići kvaliteta obrazovanja. Ako to nova Vlada ne stornira.
- Hrvatski sport unakazili su neki drugi akteri, koji su posjećivali Remetinec, a to nije ni zasluga ni krivica odlazeće Vlade.
- Na žalost, hrvatski radnici ne mogu očekivati bolja vremena dok god ne bude potražnja za radnim mjestima. Na koncu, u čije je vrijeme izvršena najveća pljačka radnika (i društva), „zna se“ kako provedenom privatizacijom.
Tko je i u koje vrijeme spominjao „grijeh struktura“?

Prema tome, biskup si olako uzima za pravo kvalificirati i etikatirati sve koji nisu na njegovoj strani, kršeći tako osmu Božju zapovjed, koja kaže:

“Ne reci lažna svjedočanstva!”

Očito biskup ne mari za Božje zapovjedi, jer se izražava pogrdno, huškački, nekulturno, a to čovjeku njegovog položaja nikako ne priliči.

Hoće li se ispričati etiketiranima?

Budno ću pratiti “dalekoglednicu” kako to “uvaženi” biskup kaže za televiziju, ali mislim da ću za to zadovoljstvo biti uskraćen!