Na današnji dan 1977. umro je Elvis Presley u 42. godini života.
Odlazak kralja rock n rolla duboko je pogodio obožavatelje koji su se čuvši tragičnu vijest odmah se počeli okupljati na njegovom imanju u Gracelandu.

Elvis Presley potpuno zasluženo nosi prestižnu titulu kralja rock n rolla. Karijeru je započeo 1953. hitom "Heartbreak Hotel". Do 1977. prodao je preko 700 milijuna ploča.

60-ih godina nastupao je u brojnim filmovima za koje je također snimao glazbu. Kasnih 60-ih vraća se na pozornicu i tada su uslijedile duge i uspješne turneje.

1967. se oženio sa dugogodišnjom djevojkom Priscillom Ann Wagner (kada ju je upoznao imala je samo 14 godina). Prema brojnim biografima brak je bio izuzetno turbulentan i nestabilan. I Priscilla i Elvis imali su nekoliko izvanbračnih afera. U konačnici su se razveli 1973.

Nakon tih dana Elvis se sve teže nosio sa slavom što je dovelo do konzumacije raznih droga. Pred kraj karijere droge su uzele toliki danak o njegovo zdravlje da je gotovo bio neprepoznatljiv. U konačnici i umire zbog komplikacija 1977.

Teško je reći da je Elvisu slava donjela sreću, upravo suprotno. Krug ljudi koji ga je okruživao bio je poznat kao "Memphis Mafia" - tadašnji glazbeni novinar John Harris nazvao ih "parazitima". Svi bliski prijatelji i glazbeni agenti pokušavali su na Elvisu zgrnuti velik novac.
Parazitski odnos nastavio se i nakon kraljeve smrti, tj. odmah nakon smrti - jedan od njegovih rođaka Billy Mann čak je primio svotu od 18,000 $ da za novine slika mrtvog Elvisa u lijesu .

Elvis je živio život pun uspona i padova, no ipak za života dosegao je vječnost. Elvis Presley zauvijek će ostati upamćen kao jedna od najvažnijih ikona 20. stoljeća.

 

Izvor: www.advance.hr