/SBPeriskop

Neil Clark: 'Samo zamislite...' - analiza licemjerja zapadnih političara i medija

Svijet, Mediji, Kultura, Politika, Međunarodni odnosi
Objavio: sbperiskop
Neil Clark: 'Samo zamislite...' - analiza licemjerja zapadnihČuveni britanski novinar Nil Klark napisao je članak za sajt RT u kojem analizira licemerje zapadnih političara i medija. Ovde prenosimo delove njegovog autorskog teksta.

Sve što treba da učinimo da istaknemo ogromnu hipokriziju i dvostruke standarde koji su obeležje domaće i međunarodne politike jeste da zamenimo imena.

Akcije koje preduzima zapadni establišment podržavaju države i glumci njima se čine nekontroverznim, ali oni bi bili "apsolutno zaprepašćeni" da se te akcije sprovode nad njima.

Evo nekih primera:

Samo zamislite...da blizak ruski saveznik, koga Rusija trenira, bombarduje najsiromašniju državu na Bliskom istoku, kasetnim bombama dostavljenim iz Moskve. Dalje, u toj napadnutoj zemlji glad preti životima miliona ljudi.

Pa, najsiromašnija država Bliskog istoka je Jemen, bombarduje je do temelja jedna od najbogatijih država, Saudijska Arabija, blizak saveznik Britanije, pomoću kasetnih bombi napravljenih u Velikoj Britaniji. I, znate šta, zapadna 'nešto mora da se učini' brigada koja je izrazila toliko humanitarne brige oko bitke za povratak Alepa od Al Kaidinih /Al Nusra terorista, potpuno je tiha. Kako čudno.

Samo zamislite... da avion koji prevozi članove slavnog francuskog vojnog hora se sruši na Božić i poginu svi unutra.

I brzo nakon toga vodeći ruski "satirični magazin" se ruga tragediji, crta karikature hora koji peva "novoj publici" na morskom dnu i objavi napis da je jedina "loša vest" što francuski predsednik Fransoa Oland nije bio u avionu. Tada bi, siguran sam bilo brdo "superiorne" diskusije u zapadnim medijima o "moralnom posrnuću" i "mračnoj duši" Rusa.

Ali avion koji se srušio je vozio ruske pevače. A "Charlie Hebdo" magazin koji elita podržava bio je taj koji je ismevao mrtve.

Samo zamislite... da je NATO, a ne Varšavski pakt rasturen na kraju Hladnog rata. I onda Rusija, prekršivši obećanje dato američkom predsedniku, proširi Varšavski pakt sve do granica SAD i rasporedi hiljade trupa i desetine tenkova i druge vojne mašinerije u Meksiko i Kanadu. Da li bi komentatori u "poštovanim" žurnalima ovo nazvali "Američkom agresijom"? Mislim da ne bi.

Samo zamislite...da je Hilari Klinton pobedila na američkim predsedničkim izborima u novembru i da su se pristalice Donalda Trampa ponašale onako kako se sada zaista ponašaju pristalice Hilari. Zamislite da su obaveštajni zvaničnici pokušali da delegitimizuju njenu pobedu tvrdeći da se Saudijska Arabija mešala u izbore i kao dokaz za to objavila dokument koji pokazuje da saudijska televizija navodno ima stav pro-Klinton.

Zatim, nedelju dana pre inauguracije izabrane predsednice Klinton, američki mediji objave dosije koji je prikupio bivši obaveštajac koji tvrdi da je Saudijska Arabija ucenjivala Klintonovu, iako je dosije neverifikovan i sadrži očigledne činjeničke greške. Ti papiri bi, siguran sam, izazvali komentare da se radi o antidemokratskom pokušaju da se odbace rezultati izbora.

Međutim, Tramp je pobedio 8. novembra, ne Klintonova, pa je on "fer plen" za napade. Sve u ime "demokratije".

Samo zamislite... da je Rusija potrošila 5 milijardi dolara da izvrši promenu režima u Kanadi sa neonacistima koji predvode antivladine proteste. Procesije neonacista i ultranacionalista sa bakljama koji nalikuju na SS divizije iz ratnog vremena održavaju se u novoj "demokratskoj" Kanadi. Mogli bismo da očekujemo žestoke osude i kritike veza Rusije sa "ultra desnicom".

Ali to je ono što se zapravo dešava u Ukrajini. I, pogodite šta? Zapadne "fašizam dolazi" brigade nisu ni najmanje zainteresovane za to.


 2 Komentara

Komentirati možete samo kao prijavljeni korisnik

Borej 28.01.2017 10:49

Potrebno je samo malo mentalne akrobatike poput ove, kako bi se shvatilo licemjerstvo Zapada i njihovih medijskih tregera. Ali, ni to nije dovoljno Petru Bašiću i drugim advokatima Zapadnih sramotnih politika.

Anonimni 28.01.2017 21:07

Prije ce biti drogiranje, a ne akrobatika. Pa onda dobijes 'istine' poput onih Svenovih brojki.