U jednom malom dvorištu u MZ Mali Pariz pet kontejnera slavonskobrodskog javnog poduzeća Komunalac d.o. o. - čeka sadržaj. Jedan plavi (za papir) je suvišan. Njega, siroče, ostavili su radnici iz RJ rečene firme  (RJ Higijena)). Prije nekoliko tjedana zvonili su i lupali po kapijama i ostavljali nove, plave kontejnere, jer da su se stari amortizirali. Vlasnik im je rekao... Nemojte ljudi, ko Boga vas molim, i oni su mu obećali da će (higijeničari) po amortizirani doći već koliko sutra. Prođe puno „sutra“, ali ne dođoše (higijeničari).


Inače, u kući s pet kontejnera živi dvoje stanara, „proizvođača smeća“, koji od kontejnera za otpad ne mogu parkirati svoju šklopociju odnosno otpad-vozilo. Na osnovu dosadašnjeg iskustva s otpadom i njegovom količinom, kontejnere (za papir, bio masu, plastiku, komunalni otpad..) oni mogu napuniti tek do sredine tekuće godine. Susjed im predlaže da naprave varku, da plavi ubace u žuti (za plastiku), pa kad ga revni higijeničari (Čestitamo!!) budu opazili, doći će do rasprave, ali ne gine im da pride plavog napokon odvezu. Da li bi to oslobodilo prostor malog dvorišta? MOŽDA MOŽDA


Usput: korisnici Komunalčevih usluge mole da im se dostavi tiskani raspored odvoza razno raznog otpada. U stilu rasporeda  ovo pišem drugog četvrtka u mjesecu.