Pet dana prije izbora Miroslav Škoro, čelnik Domovinskoga pokreta, konačno je izgovorio u razgovoru s Borisom Rašetom u ponedjeljak ono što od samoga početka kampanje za parlamentarne izbore svi znamo – koalirat će s Hrvatskom demokratskom zajednicom.

Sve dotad izgovoreno anulirao je tvrdnjom kako se u kampanji svašta kaže, ali ono što će uslijediti u nedjelju kasno navečer bitno se razlikuje od izgovorenoga.

U prijevodu: Obećanje ludom radovanje!

Za one koji ”svoje vole” znamo i bez ovog priznanja novinaru 24 sata, da su samo jedno kratko vrijeme figurirali kao oporba, a de facto im je cilj spriječiti osipanje, fragmentiranje, slabljenje desnice. Ovo prozirno, višemjesečno glumatanje oporbe, tog desnog krila HDZ-a iz vremena kad je još bio pokret, bit će, nadajmo se, okončano nedjeljnim prebrojavanjem glasova.
Za one koji ”svoje vole” znamo i bez ovog priznanja novinaru 24 sata, da su samo jedno kratko vrijeme figurirali kao oporba, a de facto im je cilj spriječiti osipanje, fragmentiranje, slabljenje desnice

U tu svrhu, HDZ-ov Krizni stožer, naprasno je otvorio i granice s Bosnom i Hercegovinom ne bi li BiH Hrvati ”imuni na koronavirus”, ali zato hiperosjetljivi na vjernost HDZ-u, mogli nesmetano utjecati na ostanak ove, odavde do vječnosti, vladajuće stranke na političkome tronu.

Škoru i njegove više izgleda ne smeta ni Milorad Pupovac, ni korupcija, ni hipertrofirana javna uprava. Inzistiraju samo na isprici Andreja Plenkovića zbog izgovorenoga Miroslavu Škori i oni će se vratiti u sigurno okrilje HDZ-a, zasjesti ponovo u toplo i udobno tatino krilo i prestati naivnima prodavati priče o svom opozicijskome karakteru.

Treba ih razumjeti. Ne mogu kontra svojih, vole ih!

Zato je Škoro u spomenutome razgovoru vrlo jasno i decidirano poručio kako s Restart koalicijom i Davorom Bernardićem postizborna koalicija ne dolazi u obzir.

O.K. Za Škoru i njegove to se nekako, ruku na srce, od početka očekivalo. No opozicijom za naivne konzervativce sve se više, što se kampanja bliži kraju, pokazuje i Most.

Već nekoliko dana znamo, kako bi u premoštavanju eventualno nedostatnog broja glasova odlično mogao poslužiti, i to po treći puta, psihijatar i, ako je vjerovati njegovome kolegi s liste Marinu Miletiću, ”edipovac” Božo Petrov.

On isto, od birača više ”voli svoje” – babu i mater. Dirljivo.
Svo to zamorno rigidno društvo s desna zaostalo je u društvu PR matera i baba

Gostujući u Dnevniku Nove TV ovaj riječki vjeroučitelj u mikrofon novinarke Sabine Tandare Knezović mrtav hladan je kazao: ”…Pa kako bi Božo došao u Metković i rekao da je koalirao s Restart koalicijom i SDP-om”.

Doznajemo tako da ni vjeroučiteljeva baba to ne odobrava, jer eto ni on ne bi mogao do svojih.

Babe su presudne. Kroje nam sudbinu. Diktiraju ne samo ženska prava drugotnih i silovanih već eto i postizborne koalicije. Ne čudi nas s obzirom na to kakve političke ideje ova dva potencijalna partnera HDZ-a zastupaju. Babe su tu definitivno doma.

Svo to zamorno rigidno društvo s desna, ono ”mlađe” okupljeno u katoličkoj mladeži i Mostu i ono nešto ”starije” iz Domovinskoga pokreta i HDZ-a zapelo je iz samo njima znanih razloga u ’41. i ’91. (…jer je ’91. oživjela ’41.), a neki bogami nisu mrdnuli iz 19. stoljeća i tu su politički ostali.

Bolje rečeno zaostali u društvu PR matera i baba.

autograf