Kalendar već 60 godina krstari duhovnim i stvarnim prostranstvima Slavonije, Srijema i Baranje, knjiga je koja će se čitati cijele godine i koja je primjerena i zanimljiva svim generacijama

Ovih će dana biti predstavljeno (i ujedno pušteno u prodaju) novo godište Slavonskog narodnog kalendara čiča Grge Grgina za 2022. godinu, tiskovina koja njeguje sve što je slavonsko još od 1961. godine. Nakon Ivana Tomca, potom i njegovog sina Mirka Tomca, ulogu odgovornih urednica preuzele su prošle godine unuke osnivača, Ana Tomac Hradovi i Marija Tomac Šimić, dok su izvršni urednici i dalje Dunja Vanić i Branko Penić. Uz „Čiča Grgu“ kao izdavač ustrajno stoji tvrtka Diozit d.o.o i Željko Divnić, a za grafičko oblikovanje brine se Delibor Jakičić iz Studija Autor. Ove godine, kao i prošle, naslovnicu je izradila Mateja Zvirotić Adrijanić,(mateja@fodoodandmood.blog).

Uredništvo se ponovno potrudilo donijeti obilje zanimljivog štiva iz gotovo svih dijelova Slavonije, Srijema i Baranje, s naglaskom na Brodsko-posavsku županiju, a tekstove potpisuju Ivica Balen, Marina Bencun, Stjepan Čeović, Vjeko Hudolin., Josip Jagodar, Mirko Knežević, Vesna Kolić Klikić, Marija Kovačević,Ivica Korman, Veljko Lukić, Ilija Maoduš, Ružica Martinović Vlahović, Marija Mihaljević, Kornelija Minichreiter, Nikola Patković, Marija Radošević, Miroslav Šlafhauzer, Zvonimir Toldi, Ivica Vlašić, Mateja Zvirotić Andrijanić, Suzana Župan i Dunja Vanić. Tekstovima i fotografijama na više od 220 stranica  koji odražavaju slavonsku tradiciju s njezinim problemima, povijesti, kulturnim i društvenim postignućima, autori nude zanimljivo štivo o prošlosti i sadašnjosti s pogledom na budućnost, donoseći nova saznanja, otkrivajući zanimljive osobe, predstavljajući vrijedne poljoprivrednike i gospodarstvenike, podsjećajući na zanimljive manifestacije i prehrambene tradicije, uz pokoji bećarac i ponešto humora. Kalenar se može nabaviti u Brod-turistu u Slavonskom Brodu , trgovini Croatia u Podvinju te kod izdavača Diozit d.o.o na 095 880 2961.  (Dunja Vanić)