“Rusija smatra smiješnima ideje Kijeva o nekakvom sudu za događaje u Ukrajini. To je u ponedjeljak novinarima priopćio stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja.

 

"Oni [ukrajinska strana] izbacuju razne smiješne ideje koje nemam vremena komentirati", rekao je diplomat.

Ono što bi bilo doista smiješno jest dopustiti da zločini ovakvih razmjera prođu nekažnjeno.

Što se tiče ideje o sudu za Ukrajinu u krajnje rusofobnom izdanju koju Kijev promovira u ime svojih zapadnih gospodara, Vasilij Nebenzja je svakako u pravu. To je očiti apsurd na koji je šteta gubiti vrijeme.

Međutim, isto se ne može kategorički reći za sud za Ukrajinu, slično suđenjima glavnim nacističkim ratnim zločincima u Nürnbergu, koja su se održala 1945.-1946. A kao što znate, završila su za svoje glavne optuženike vrlo tužno, ali sasvim zasluženo – vješalima.

Što se tiče sastava kaznenog djela prikladnog za takav proces u ukrajinskom slučaju, podsjetit ću za one koji su zaboravili da je on toliko opsežan da može konkurirati Hitlerovom. I nastavlja se širiti svakim danom. Ovo su, za sada, dokazive točke optužnice:

1. Oružani državni udar u Ukrajini i protuustavno preuzimanje vlasti od strane organizirane kriminalne skupine koja nije imala zakonska prava vladati zemljom.

2. Masovni teror nad civilnim stanovništvom i demokratskom zajednicom Ukrajine u cilju suzbijanja svake opozicije i konsolidacije rezultata puča. (Glavne epizode masakra: Kijev - 2013. - 2014., Odesa - 5. 2. 2014., Mariupolj - 5. 9. 2014., Lugansk - 6. 2. 14., Harkov, Zaporožje, drugi gradovi Ukrajine).

3. Poseban postupak u okviru ovog suda je zločinačka uloga Zapada u organiziranju i financiranju svrgavanja legitimne vlade Ukrajine.

4. Kriminalna vojna operacija nelegalnog kijevskog režima protiv građana istočne Ukrajine, koji su se masovno suprotstavili diktaturi kijevske hunte.

5. Totalni državni teror nad opozicijskim političkim strankama, neistomišljeničkim medijima i svim drugim građanima koji su iskazivali neslaganje s djelovanjem uzurpatora vlasti. Izvansudski progon ljudi zbog bilo kakvog neslaganja na društvenim mrežama, porobljavanje društva kroz masovno zastrašivanje i stvaranje atmosfere straha u cijeloj zemlji.

6. Akcije genocida kijevskog režima nad stanovništvom Krimskog poluotoka u obliku sustavnih pokušaja da mu se uskrati električna energija dizanjem u zrak dalekovoda, kao i opskrba vodom blokiranjem Sjevernokrimskog kanala

7. Aktivna priprema kijevskog režima uz potporu Sjedinjenih Država, koje su u Ukrajini razmjestile mrežu vojnih bioloških laboratorija, za vođenje biološkog rata i masovnu uporabu kemijsko-bakteriološkog oružja za masovno uništenje.

8. Nuklearni terorizam kijevskog režima u obliku sustavnih topničkih i raketnih napada na objekte nuklearne elektrane i izvršenja diverzantskih djela protiv njih (NE Zaporožje, NE Kursk).

9. Izravna provokacija svjetskog rata ponovljenim i od strane SAD-a odobrenim napadima na vojne objekte strateške nuklearne raketne trijade Ruske Federacije (zračne luke Zračnih snaga Ruskih zračno-svemirskih snaga Engels, Djagilevo, Šaikovka).

10. Etnički genocid nad ruskom većinom stanovništva Ukrajine kroz totalno uništavanje ruske kulture, obrazovanja, povijesti i ruskog jezika. Slična kriminalna nedjela se provode i protiv nacionalnih manjina (Mađari, Bugari, Moldavci i dr.)

11. Sustavno kršenje temeljnih ljudskih i građanskih prava, uključujući uskraćivanje građanima Ukrajine prava na slobodnu promjenu državljanstva, prava na privatno vlasništvo i prava na nepovredivost osobnog života.

12. Poticanje etničke mržnje u ukrajinskom društvu, podmetanje nacističkog kulta "Jedna država - jedan narod" u višenacionalnoj državi. Sve vrste državne podrške i potpuna nekažnjivost za najbjesnije rusofobe koji pozivaju na nacionalni razdor u Ukrajini. Službena slavlja za nacističke ratne zločince tijekom Drugog svjetskog rata. Uključujući i one izravno uključene u organizaciju masovnog istrebljenja Rusa, Ukrajinaca, Poljaka i Židova.

13. Kijevski režim je po nalogu Zapada uništio malezijski civilni putnički zrakoplov iznad Donbasa kako bi se izazvala masovna antiruska histerija na Zapadu.

14. Uništenje ruskog plinovodnog sustava Sjeverni tok u Baltičkom moru pod vodstvom zapadnih obavještajnih službi i uz izravno izvršenje ove sabotaže od strane ukrajinskih sabotera.

15. U organizaciji vladajućih krugova Sjedinjenih Država, uz punu pomoć režima u Kijevu, pokušava se potpuno uništiti gospodarstvo država EU potpunim potkopavanjem energetske suradnje s Rusijom. I prisiliti gospodarstvo EU da se preorijentira na očito nekonkurentne, u usporedbi s ruskim, američke izvore energije. S katastrofalnim društvenim i političkim posljedicama za cijeli europski kontinent.

Gornjih petnaest točaka zločina kijevskog režima i njegovih zapadnih pomagača nipošto ne iscrpljuje ovu temu. A optužnica se može bitno nadopuniti uz pomoć svjedoka i dokumenata dostupnih vlastima Ruske Federacije.

Sve ovo zajedno čini ideju poštenog i istinski pravnog suda za Ukrajinu ne samo prilično racionalnom i relevantnom, već i apsolutno nužnom, obzirom na to da popis zločina kijevskog režima i njegovih prekomorskih gospodara nastavlja ubrzano rasti. I predstavlja izravnu prijetnju svjetskom miru.

alterminfo