UPRAVNA INSPEKCIJA-1

upravna inspekcija sindikat-1

sdlsn

Za razumijevanje naslova i pitanja koja smo postavili potrebno je svakako otvoriti i pročitati linkove (iznad!) na dva dopisa Ministarstva uprave, Upravne inspekcije, Službe za lokalne i područne (regionalne samouprave). Kliknite da ne prepričavamo.

PDF-ovi su nam stigli od strane podnositeljica i podnositelja predstavki kao jasan uvid u ono što im se događa. S obzirom da su njihove predstavke utemeljene, Ministarstvo uprave, Upravna inspekcija, Služba za lokalne i područne (regionalne samouprave) dostavila je Gradu (gradonačelniku) upozorenje i traži izvješće.

Grad (čitaj: gradonačelnik i vjerni izvršitelji njegove volje) upadaju iz kadrovskog skandala u kadrovski skandal, s okusom mobinga i moralno-ljudske bešćutnosti. I neutralni promatrači primjećuju da pokušavaju upravnom silom i sredstvima šefovskih samovoljnih nadmoći slomiti zaposlenike i pretvoriti ih u zombi-poslušnike. Birokratska bratija, kako ih naziva obaviještena javnost, jednostavno ne da mira svojim sugrađanima. Zagorčavanje života i rada osjetio je već veliki broj djelatnika: od Duška Medakovića, preko Marinka Krpana i jedanaest otpuštenih radnika, sve do Sanje Jurić, Sonje Tokić, Hrvoja Šulentića i Željka Mirosavljevića (a koliki su još /bili/ u njihovoj flajšmašini, ali o svojim nevoljama javno šute?!).

Dokle ovako? Hoće li i na najnoviji skalnda mirno gledati SDP, tzv. koalicijski partner vladajuće Udruge „Pravaš“? Što radi opozicija u Gradskom vijeću? Zašto se na njegov dnevni reda ne stavlja pošast kadrovskog voluntarizma u gradskoj upravi? Što je u zapravo pozadini ovog treniranja strogoće? Ima li netko dubokih psiholoških problema i nasilničkih poriva? Hoće li itko usporediti neumjereno discipliniranje radnika u gradskoj upravi Slavonskog Broda s drugim gradovima? Zašto šuti brodska sedma sila? Sva ova pitanja izdiktirali su nam zaposlenici koji vide što se događa, ali ne progovaraju, jer ne žele osjetiti osvećivanje na svojoj koži.