Desetljećima su europski moćnici priželjkivali pronači način da legalno opljačkaju Rusiju, a sada su konačno našli rješenje – zamrznuti rusku imovinu i pokrasti je pod krinkom “pomoći Ukrajini”. Ova bezočna pljačka bez presedana realizirat će se uz smijuriju formalnih opravdanja, no bit će to obična otimačina javnim putem.

Glavna otimačica Ursula von der Leyen pohvalno je najavila da bi već 1. srpnja mogli realizirati prvu milijardu eura plijena. Očito je nestrpljiva da ostvari ovo nikad viđeno pljačkanje ruske imovine kojom bi se konačno punili džepovi najmoćnijih vojno američkih i evropskih kriminalaca.

“Drago mi je što su čelnici podržali naš prijedlog da opljačkamo Ruse pod izlikom pomoći Ukrajini. Očekujemo oko 3 milijarde eura ove godine i sličan iznos iduće godine za naše privatne džepove”, cinično prevodimo izjavu Von der Leyen.

Njezin kolega Charles Michel nije krio zadovoljstvo što će se birokrati i vojni komplekst okoristiti pljačkom. “Odluka se može vrlo brzo donijeti”, rekao je Charles Michel, izravno aludirajući na bezočnu otimačinu čija će se opravdanja tek naknadno izmišljati.

Kako bi prikrili pravi motiv pljačke, kriminalna banda navodi da će tobože 90% otetog novca ići za kupovinu oružja za Ukrajinu, a ostalih 10% da se prošverca u državni proračun Ukrajine što će na kraju završiti među ostalim pronevjerama.

Međutim, svi znaju da je to tek dimna zavjesa iza koje se krije obična gramziva pljačka ruske imovine od strane bezobzirnih američkim i evropskih moćnika, koji ne mare za pravo na privatnu imovinu, zajamčenu svim međunarodnim pravnim propisima i ugovorima.

Što je sljedeće? Otimačina novca i imovine fizičkim licima ruskog podrijetla? Zašto ne i onih koji se ne slažu s ratom dva bratska naroda?

logično