Ideja za osnutkom Udruge Čarobna ploča proizašla je iz glava dviju učiteljica razredne nastave: Tamare Sudić i Ane Ključević-Kurdija. U vrijeme kada je posao u struci teško naći rekle su NE čekanju i DA preuzimanju stvari u vlastite ruke.

Udruga Čarobna ploča posvećena je učenju, ne samo školskom nego i onom cjeloživotnom. Glavni je zadatak Čarobne ploče stvoriti uvjete gdje se djeca ne boje pogriješiti, misliti i gdje se uče prilagoditi situaciji sukladno ubrzanim promjenama u društvu. Osnovno školstvo ključni je dio obrazovnog ciklusa ne samo za pojedinca nego i za društvo u cjelini. Ulaskom u Europu otvorene su nove mogućnosti za napredovanje mladih zato je naš najveći zadatak naučiti ih komunikaciji i timskom radu.

Čarobna ploča 2

Glavna djelatnost Udruge je organizirani produženi boravak za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole, ali tu priči nije kraj. Nastava će se odvijati i putem radionica kao što su engleski jezik, likovne i lutkarske radionice, glazbene radionice, radionice „Moć dobrih odluka“ i „Jačanje samopoštovanja i optimizma kroz učenje i igru“. Plan i program koji će se odvijati u ovim prostorima bit će isključivo fokusiran na dječje obveze prema redovitoj školi koju pohađaju, ali i ispunjenju njihovog slobodnog vremena. Nadaju se i pozitivnom odnosu s roditeljima koji će se možda ponekad poželjeti uključiti u radionice koje budu organizirane, jer će rezultati tada biti još bolji.

Može se dodati da je grad dobio dvije predane i kompetentne učiteljice koje su spremne s vašom djecom poletjeti do zvijezda i natrag. Djeluju u skladu sa svojim znanjima i vještinama ne zato što moraju ili im to donosi profit, nego zato što su same odabrale za ovaj posao i u sebi vjeruju u dječje sposobnosti. Fleksibilne su i radit će mnogo na tome da Čarobna ploča postane i bude sigurno mjesto, ali i mjesto gdje će naša djeca biti sretna jer svi znamo da sretno dijete lakše i bolje uči.

Vjeruju i žive moto da svaki učenik može uspjeti!

Čarobna ploča 3Čarobna ploča cijenikKreativna radionica