U danima kada jedna za drugom umiru sportske, glazbene, glumačke legende... ljudi velikog srca, koji su se trudili da svojim radom ove naše krajeve učine boljim za život, pitam se iz kojeg razloga neki ovu našu domovinu svakim danom čine sve težom za živjeti? Zar im je malo što se ponašaju kao privilegirana kasta, što imaju ogromne i nesrazmjerne plaće sa svojim obvezama, što za njih ne vrijede ista pravila i što se stalno guraju preko reda?

Očito je nekima premalo povlastica i nepravdi, pa čak i u zemljama koje  smo smatrali nedemokratskim ministri daju ostavke zbog cijepljenja prije reda, dok u Hrvatskoj smatraju da je to sasvim u redu. To su kapi koje prelijevaju čašu.

Ljudima je dosta nepravde i da ih netko pravi budalama. I onda se naši političari čude kad veliki broj naših sugrađana napušta Hrvatsku, i sve ih se više ne želi vratiti.

Čitam kako poslove oko korone dobivaju redom firme bivših ministara. Zanimljivo je da su i cijene PCR testova u zadnje vrijeme neuobičajeno porasle.

Kako sam na privremenom radu u Njemačkoj prisiljen sam odraditi PCR test. U rujnu prošle godine obavio sam testiranje u Požegi i platio ga 590 kn. Moram priznati da je narudžba i termin, kao i razgovori s osobama koje su dogovarale i odradile termine bili izuzetno korektni. Nalaz sam dobio isti dan popodne na e-mail kao i račun. Poslovno i odgovorno.

Ove godine testiranje sam odradio u Slavonskom Brodu. Iako je pisalo da je cijena za testiranje 590 kuna, da se nalaz dobije u roku 48h, 790 kuna u roku 24h, 990 kuna u roku 8h i nije stajao dan , meni su naplatili 990 kuna, jer je subota.  Nedjeljom je 1 500.00 kuna. Moram priznati da je osoba s kojom sam razgovarao bila izuzetno ljubazna, i na moju napomenu da mi nalaz stvarno ne treba u roku od 8h, dobio sam odgovor da oni jednostavno samo tako subotom naplaćuju. Rekao sam im koliko sam prošle godine platio i nakon koliko sam dobio rezultate testa, sestra je samo slegla ramenima i rekla da tu ona ništa ne može. Naravno, da sam to znao i rekao da je potpuno razumijem, ali da ću o ovom morati napisati komentar.

Za svaki slučaj sam provjerio i koliko košta test u Požegi i saznao sam da je i on poskupio na 705 kuna.

Zašto su nam ovako drastično poskupili testiranja, zašto su tolike razlike u cijeni po gradovima - ne znam. Ali znam da i ovu priliku koriste da nas "oderu". Naročito nas koji smo došli kući na odmor.