[caption id="attachment_126794" align="alignleft" width="460"] U vijećnici je ono što se mora držati - župan Danijel Marušić[/caption]

Početkom ove godine – na temelju podataka Hrvatske gospodarske komore – došli smo do ni malo ohrabrujućeg podatka da su četiri slavonske županije među najsiromašnijim regijama u čitavoj Europskoj uniji. Temelj za rang listu bio je paritet kupovne moći, a Brodsko-posavska zauzela je 1279. od ukupno 1342. mjesta.

Ovi gospodarski samo su neki od problema koji muče ovaj kraj, dovoljno je sjetiti se pitanja vodoopskrbe, pa zatim i bosanskobrodske rafinerije zbog koje Slavonci godinama udišu toksični zrak, nakon koje dobijemo zaokruženiju sliku o ovom području.

Danas je održana sjednica sjednici županijske skupštine, pa su vijećnici raspravljali o ovim gorućim pitanjima pod točkom koja se odnosila na rad župana. Najviše polemike izazvalo je pitanje tko je kriv za pitanje vodocrpilišta u Sikirevcima, sve dok se za riječ nije javio Martin Miloloža iz Hrvatske konzervativne stranke.

Nema križa, ali se posvećuje


On je imao jedno sasvim drugo pitanje, a ono glasi: 'Može li se u vijećnicu postaviti raspelo jer ovdje sjede ljudi koji poštuju katoličku vjeru i druge vjeroispovijesti?'

Dakako da je s tim pitanjem zbunio i predsjedavajućeg, HDZ-ovog Peru Ćosića, koji je Miloloži predložio da isto pitanje (dodali bi, ako baš mora) postavi na aktualnom satu, a ni prisutni župan Danijel Marušić mu nije htio proturječiti. Tek mu je odgovorio da se u Vijećnici nalazi ono što u njoj mora držati. Makar mu je napomenuo da se prostor - posvećuje.

 

100posto