Poslije obilnijih kiša slavonskobrodska Užarevićeva ulica (Mali Pariz) više podsjeća na igralište za vaterpolo, nego na propisano uređenu prometnu površinu za pješake i vozila. I tako je to godinama. Stanovnici ulice i ranije su se obraćali medijima (Posavska Hrvatska) i odgovornima za rješavanje ovog komunalnog problema: Mjesnom odboru, Gradu, zaduženim komunalnim poduzećima, ali bez uspjeha. Navodno da će, tvrde u MO, i Užarevićeva, poslije izbora, doći na red za zahtjevniju rekonstrukciju. Snimljene fotografije ne pokazuju granične situacije kada su za prelazak ulice potrebne gumene čizme.

I neupućenima je jasno da odvodnja oborinskih voda ne funkcionira. Voda se zadržava danima na površini iz dva razloga. Zbog uleknutosti odnosno uništene gornje strane asfalta, te nepropusnih kanalizacijskih cijevi. Stanovnici pretpostavljaju da su ulicu dokrajčili, u smislu njenog očekivanog funkcioniranja, kamioni koji su prevozili, i pored upozorenja, teret teži od tri tone, a za potrebe izgradnje kružnog toka na raskrižju Kumičićeve i Budakove ulice. Asfalt je popucao, došlo je do stvaranja udarnih rupa, a u dubini, ispod površine, pukle su kanalizacijske cijevi, pa, stoga nema oterećenja vode odnosno retencije.

Kako (otpadna) voda ne može otjecati putem kanalizacijskih cijevi, upija ju zemlja. To postaje problem i za okolne bunare koje ima praktički svaka kuća. A da se ljeti ne spominju komarci kojima je zadržana voda idealno leglo. Strpljenju je došao kraj. Stanovnici Užarevićeve traže da se problem za koji nisu krivi, od strane indolentnog Grada, napokon riješi.