The Demon DiariesDatum izdanja:
1.5.2015.


Izdavač:
Island Records / Universal Music


Žanr:
Elektronika, Swing


Naša ocjena: Ocjena: 3,5/5

Popis pjesama:
  1. Demon Dance

  2. Keep This Fire Burning

  3. Hooked On You feat. Timothy Auld

  4. Clap Your Hands

  5. Hit Me Like A Drum feat. Timothy Auld

  6. The Green Frog

  7. I Need L.O.V.E

  8. Djangos Revenge

  9. Gin Tonic

  10. Don't Mean A Thing

  11. Josephine (1930 Version) feat. Anduze*

  12. Berlin Shuffle

  13. Hit Me Like a Drum (club version) feat. Timothy AuldEksperimentiranje u glazbi ponekad izrodi loše, a ponekad i dobre stvari.

Tako je novi album Parova Stelara primjer za dobar uspjeh. Prvak electro swinga ponovno je uspio zadržati interes za svoj projekt i ponuditi još jedan kvalitetan album. A riječ je o zaista bogatoj diskografiji od trinaest albuma i mnoštva EP-a. Naravno, ima tu i manje dobrih stvari što je i za očekivati kad se izdaju albumi jedan za drugim.


"The Demon Diaries" donosi trinaest zabavnih i iskričavih stvari umotanih u ruho nu-jazza, downbeata i elektronike. Doduše, na ovom albumu ima manje house elemenata, nego na ostalima. Više je riječ o jazzu kao podtekstu i malo popastijem zvuku. Zanimljivost je i nekolicina dueta koji su još samo uljepšali priču. Vokalno je intenzivniji od prijašnjeg rada te je istančaniji. Mnogo je pažnje posvećeno na vokal i to se da osjetiti na albumu. Vjerojatno stoga i toliko dueta jer je primarni cilj izvedba i ona je zaista na razini.

Ovaj dnevnik ispisan je rukopisom nekoga tko zna što danas prolazi kao privlačna glazba i užitak u slušanju od prve do zadnje numere.

Album otvara bomba "Demon Dance", zabavna i uhu privlačna nu-jazz numera s electro podlogom. I tako se dalje nastavlja album – u istom tonu i ne posustaje nimalo tako da nema baš slabih mjesta.


"Clap Your Hands" donosi notu swinga i downtempa s ženskim vokalom koji je pun pogodak za ovakvu vrstu glazbe.

Tematski je većina pjesama zabavnog karaktera s plesnim ritmovima i laganim, lako pamtljivim tekstovima. Tako je "I Need L.O.V.E" najviše u tom tonu i možda jedan od potencijalnih hitova kao stvorena za plesne podije. Nema tu laganijih stvari, većina je s plesnim karakterom i za uživanje na plaži uz zarazne demonske note, kao u, na primjer "Gin Tonic".


Parov Stelar je privlačan i uhu ugodan projekt austrijskog DJ-a koji zna kako stvoriti dobru atmosferu na albumu i prepoznati što vuče na ples i zabavu. Demonski dnevnici nisu mračni, kako bi naslov možda sugerirao, nego potpuno otvoreni i razigrani, prava ljetna poslastica za sve ljubitelje jazzy i elektronskih strujanja.

muzika