Novinarka na BrodPortalu  ironično pita želite li i vi "lajkati", na gradonačelnika, a na sbperiskopu, kao drugi pitamo, premda smo još prije dva dana priredili tekst, koliko će vas, dragi Brođani, obveznici poreza, koštati privatno/službeno "lajkanje"?

Facebook nije stvorio novu zajednicu, već je omogućio povezivanje i komuniciranje već postojećih zajednica. U Hrvatskoj Facebook koristi 1,5 milijuna ljudi, na Facebooku vijest u sekundi dopre do tisuća građana. Morate stoga reagirati brzo i koristiti kanale modernog vremena – kazao je Krešimir Macan, novi PR gradonačelnika Duspare, na predavanju u Šibeniku o odnosima s javnošću u lokalnim samoupravama, s naglaskom na lokalnu predizbornu kampanju.

Slijedeći rečene naputke iskusnog i skupog PR macana Macana, Mirko Duspara pojavljuje se sa slijedećim sponzoriranim prilogoma na Facebooku:

 

Mirko Dupara

 

 

Mirko Duspara

Hvala vam na podršci - Brođani znaju cijeniti tko radi u njihovu interesu

Ankete: Mirko Duspara pobjedjuje u Slavonskom Brodu u prvom krugu - Lokalni izbori

lokalniizbori.com

Ankete: Mirko Duspara pobjedjuje u Slavonskom Brodu u prvom kruguObjavljeno u Ponedjeljak, 28. Siječanj 2013Iako niti na razini županije ne predviđamo veću izbornu neizvjesnost u borbi između, na primjer, Danijela Marušića (HDZ) i Mije Kladarića (SDP), ipak, predviđamo kako Marušić ne bi pobijedio K...

Sviđa mi se · · Podijeli · 4006115 · · Sponzorirano

______________________

Građani koji ne nasjedaju na medijsko bućkanje i ne gutaju halapljivo poput savskih somova mamce na udicama pristanka, pitaju se tko plaća sponzorirani prilog gradonačelnika, i odakle se plaća, jer takva medijska promocija sigurno košta. Smatraju da padatak ne bi izazivao pozornost da se na takav način oglašava netko tko nije na vlasti, ali kad to prakticira čovjek koji upravlja gradom koji je privremeno financiran, koji u stavci za prezentaciju ima odobrenih 200 000 kuna, što se koristi i za plaćanje nastupa na Radio Brodu (mjesečno 20 000 kuna) s praktičnim efektom osobne promocije, onda stvari izgledaju puno drukčije. A u isto vrijeme, primjećuju  s pravom zabrinuti i osviješteni građani, kukaju sve udruge iz sporta, kulture, socijale i druge koje su zakinute. Tako, na primjer nije bilo ni proglašenja sportaša Grada za prošlu godinu, jer nema se novaca za to.

Građani koji su svjesni da ih se tretira kao lovinu ne nasjedaju na medijsko bućkanje, ali nasjeda hrpa kedera, bjelica i ostala sitna riba koja spremno ulijeće u guste Facebook Mreže. Novinarka na BrodPortalu ironično pita želite li i vi "lajkati", na gradonačelnika, a na sbperiskopu, kao drugi pitamo, premda smo još prije dva dana priredili tekst, koliko će vas, dragi Brođani, obveznici poreza, koštati privatno/službeno "lajkanje"?