Danas je gradonačelnik Mirko Duspara čestitao svojim građanima sretan uskrs između ostaloga rekavši:

Uskrs je vrijeme kada slavimo nadu u svijet zajedništva, ljubavi i razumijevanja među ljudima. Neka nam Uskrs bude poticaj da činimo dobro drugima, iskreno se pridržavajući temeljnih kršćanskih vrijednosti. Na taj način svi mi dajemo doprinos izgradnji pravednijeg društva, mira i razumijevanja među ljudima.

Istovremeno u gradskoj je upravi podijelio čestitke i sindikalnim povjerenicama u vidu rješenja kojim se njih dvije stavljaju na rspolaganje, Naime na prijedlog pročelnika Rogića ukinuo im je radna mjesta a sve kao odgovor na nedavno pismo kojim je sindikat tražio preispitivanje nekih radnji navedenog pročelnika i pročelnice Knežević iz financijske službe.

Ovim je kako je sam naveo u čestitci dao doprinos izgradnji pravednijeg društva u kojem se po njemu može zloupotrijebiti ovlast i položaj bez sankcija a onog tko je slabiji eliminirati.

Pored ovoga podijelili su i ocjene, koje nemaju veze s pravednošću, tako je domar kojeg se sustavno maltretira dobio jedva dva, a sudionici u pismu navedenih sudskih predmeta dobili su nezadovoljavajuće i jedva dovoljne ocjene.

Naravno nije kao niti jednom do sada proveo ocjenjivanje pročelnika a koji su svojim uputama i naredbama odgovorni upravo za ovakva postupanja.

Sada će netko reći da svatko radi svoj posao pošteno i odgovorno a poruka gradonačelnika za one koji ne pristanu i upozore na propuste, bit će stavljeni na raspolaganje, što nakon 15 dana znači poslovno uvjetovan otkaz. I opet ga nije briga koliko će to koštati sve porezne obveznike, raspolaganje s godišnjim odmorom traje 6 mjeseci uz punu plaću bez rada i otpremnina još 6 plaća. U međuvremenu za obavljanje tih poslova primit će na određeno mlade pravaše.

SDLSNSindikat ovim neće stati, inzistirat ćemo na otkrivanju istine svim raspoloživim sredstvima, Ako je mogao Malić nakon dvije godine dovesti do istrage za nabavku MIGova, nadamo se da će i u Brodu zapuhati neki bolji vjetar, a ne da samo smrdi.

Slavonski Brod, 24. ožujka 2016.