Skoro neopaženo je prošla brilijantna ideja turističke doktorice Biljane Lončarić, predsjednice brodske Turističke zajednice o tome kako će štampati likove Ivice Olića i Marija Mandžukića na šalice za kavu, čaj, cappucino, bozu i stale napitke. Pa će zatim facama poznatih nogometaša pridružiti i Rakitića, a asortiman proširiti na slinčeke, podloge za miševe i puzzle slagalice. „Što se babi snilo to se babi zbilo“ rekao bi narod, a o istraživanju tržišta, krajnjem ekonomskom efektu i autorskim pravima doktorica nije imala vremena objašnjavati zbog silnih turističkih aktivnosti kojima je zaokupljena. Mnogo joj vremena oduzima povratna referenca na ukupan broj noćenja iz 1984. u gradu Slavonskom Brodu koji će joj , najvjerovatnije, ostati nedosanjani san.

Budući da za to što ona predlaže nije potreban doktorat, a kako šalice sa Mandžinim i Olinim likom neće značajnije doprinjeti poboljšanju brodske turističke bilance i SBPeriskop se ima pravo zajebavati pa predlaže da se štampaju suveniri sa likom Radojke Živković (1923.- 2002.) iz Globodera kraj Kruševca i njenog supruga Milutina Živkovića Tineta (1918.-1985.) koji je bio iz sela Mrmoš, opština Aleksandrovac. Njima u čast od 2010. održava se manifestacija „Radojkino kolo“ s ciljem da se očuva umjetničko djelo legendarnog harmonikaškog dueta i njeguju dobre tradicije srpskog naroda.

Ukoliko zanosna predsjednica (koja čak pomalo fiziči sliči Radojci) prihvati prijedlog za proširenjem turističkog asortimana u Slavonskom Brodu SBPeriskovcima će biti drago, a vjerojatno ni Mandžo i Ola neće imati ništa protiv.

Suveniri Radojka i Tine