Nije se afera oko Agrokora primirila, a Plenkovićevu Vladu sustiže već druga. Iako na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, ishodište im je isto. Ako je famozna grupa Borg privatizirala vlast i uzurpirala državu pišući lex Agrokor po svojoj mjeri, interesima i potrebi, onda očigledno postoje i borgovci koji su na sličan način i s istim motivima ozakonili naputak »ravnatelj branitelj«. 


Ozbiljno razmišljam o tome da poderem braniteljsku iskaznicu i odreknem se svih prava koja proizlaze iz svih zakona. Mislim da se 1991. godine nitko nije borio za nekakve povlastice, nego da bismo se obranili od velikosrpske agresije, a svi oni koji traže veća prava od ostalih građana jednostavno su ratni profiteri, razgnjevio se Krešo Beljak na upute koje su iz Ministarstva obrazovanja dobile škole o prednosti zapošljavanja nezaposlenih branitelja na mjesta ravnatelja u školama i učeničkim domovima.

– To je šatoraški zahtjev, tako ni partizani nisu radili – komentirao je Fred Matić mogućnost da bi uskoro ravnatelji svih škola u Hrvatskoj trebali biti ratni veterani ili članovi njihove uže i šire obitelji.

Mnogi bi se mogli pridružiti Beljaku i Matiću, neki braniteljski referendum pokazao bi da su u pravu kada tvrde da barem 90 posto branitelja ne misli kao oni koji su se dali na čelo braniteljskih udruga. Ako branitelj mora biti ravnatelj osnovne i srednje škole, onda branitelj mora biti i ravnatelj HRT-a, svih KBC-a, lučkih uprava, studentskog zbora... Jednom godišnje bilo bi lijepo vidjeti postrojavanje svih hrvatskih ravnatelja branitelja u odorama na Markovom trgu, možda već 2020. godine kada preuzmemo vođenje Europske unije!

Nije se afera oko Agrokora primirila, a Plenkovićevu Vladu sustiže već druga. Iako na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, ishodište im je isto. Ako je famozna grupa Borg privatizirala vlast i uzurpirala državu pišući lex Agrokor po svojoj mjeri, interesima i potrebi, onda očigledno postoje i borgovci koji su na sličan način i s istim motivima ozakonili naputak »ravnatelj branitelj«. Sigurno nije unosan kao zakon o Agrokoru koji je svojim tvorcima donio stotine milijuna kuna, ali je jednako efikasan kada političkim kadroviranjem treba kontrolirati u nečije ime i svaki đački dom u ovoj zemlji. I to naplatiti ipak najboljom mogućom plaćicom u prosvjetnoj struci!

Dakle, Borg nije izuzetak, već pravilo, moglo bi se reći način života funkcioniranja ove države i društva. Evo još jednog primjera kako Borg dezintegrira, a potom asimilira u Kolektiv. Rektor Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras nedavno je dobio priznanje, Večernjakov pečat u izboru osoba koje su obilježile prošlu godinu u BiH u kategoriji Znanost. Gotovo istodobno Senat Sveučilišta u Zagrebu velikom većinom glasova prihvatio je prijedlog rektora Borasa da se predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću dodijeli počasni doktorat.

Inače, Sveučilište u Zagrebu i ovu je, petu godinu zaredom, svom vlastitom rektoru Borasu dodijelilo namjenska novčana sredstva za znanstvenu djelatnost, ukupno gotovo 240 tisuća kuna, iako javnost još uvijek ne zna o kojem se to istraživačkom projektu radi. Borg vas može odvesti i opravdati putovanja u Rim koliko god puta poželite, uvijek avionom i u vrhunske hotele, samo morate biti dio njegove materije i svrha njegovog projekta.

A što se tiče ravnatelja branitelja, navodno je ideja stigla od samog predsjednika SAD-a koji se prvi sjetio da »oružje treba dati vještim i obučenim nastavnicima«. Bože, nije Hrvat, ali i Trump je Borg!

 

novilist