Reagiranje Hrvatskih laburista – Stranke rada na tekst: „Uljanik je zaključna priča o cijeloj Hrvatskoj. Parazituum mobile je propao“ autora Matije Babića, objavljenog na portalu index.hr 28.kolovoza o.g.

 

Ma koliko surova bila istina o načinu funkcioniranja javnosti u odnosu na svakodnevnu pljačku i sustavno uništavanje svega Hrvatskog te neminovnoj propasti Lijepe nam naše, ne čini se u redu prozivati poštene i marljive radnike brodograditelje, koji su jednako tako izigrani, kao i ostatak Hrvatske. Novac je otet i njima jednako kao i svima ostalima.

Ovaj očajni poziv upomoć da se spasi ostatak industrije (brodograđevne) u Hrvatskoj ujedno je i poziv da se maknu korumpirane uprave ali i vlada i vladajući koji ovakvu situaciju podržavaju i čine mogućom.

Stoga, gospodine Babiću, ne krivite radnike koji se muče da teško zarađenim novcem prehrane sebe i svoje obitelji. Prozovite stvarne krivce, prozovite one koji podizanjem svojih ruku drže ovu nesposobnu Vladu i još nesposobniju stranku HDZ na vlasti u Hrvatskoj.

Puk može biti neobrazovan i neinformiran, može „progutati“ da se njime manipulira, ali oni koji kroče u Hrvatski Sabor i sjednu u zastupničke klupe postaju odgovorni za sudbinu malog čovjeka. Dizanjem svojih ruku odlučuju o Vašoj i sudbini svih ostalih Hrvata. U trenutku kad izaberu fotelju umjesto pravedne odluke ili zakona postaju izdajnici i kao takve ih treba osuditi!

I da, radnici brodograditelji jesu naš problem. I učitelji, i doktori, i ratni veterani. Svi su oni naš problem, jer uz ovakvu neodgovornu vlast i nesposobno vođenje države, nažalost postajemo sami sebi najveći problem. I tako vladajući nesmetano brode dalje, dok im jedna trećina Hrvatske spremno puše u jedra. Oni su ti koje trebamo prozivati za neodgovornost, a ne poštene i marljive radnike gdje god oni radili.

 

laburisti