Poštovano uredništvo, obratite pažnju na diskvalifikacije koje na račun cjelokupnog portala na sbplusu sipa izvjesni zuvanovic. Potaknuti ovim „upozorenjem“ jednog „našeg“ komentatora, potražili smo „dokaze“ za njegove tvrdnje. Na jedvite jade našli smo ih u vidu komentara, koje je ispod jednog preuzetog teksta, zaista postavio zuvanovic odnosno Zlatko Uvanović. Prenosimo njegov komentar:

@acija- i ti si pionirski Partijski aktivist iz neoboljsevicke udrugice sbperiskopa, na usavrsavanju u unistenju mrskih narodnih neprijatelja na sbplusu ( vjerovatno zbog nedostatka komentara i tema na vlastitom portalu - uvozne petokolonaske ionako vam nitko ne cita ili komentira). Nesto si slabo ubjedljiv i premalo agresivan prema neprijateljima naroda. Ugledaj se bolje na svog mentora ”stipu” veterana (sveMirko, bludisa, sverog - i slicne nick-ovi maskiranog jugoboljsevika Stribora Uzelca), kome su za sve krivi FT i *** gradonacelnici.

Tko je Zlatko Uvanović? Riječ je o amerikaniziranom Hrvatu, porijeklom iz Slavonskog Broda koji je svojevremeno, na vlastiti zahtjev, objavio nekoliko autorskih članaka na sbperiskopu, uz prethodnu i naknadnu privatnu miroljubivu, tolerantnu korespodenciju s potpisnikom ovih redova. Ali, javno, on pokazuje mišiće i svoje pravo lice. Sugeriramo čitateljima da odvoje nešto od svog vremena i pročitaju njegove članke i posebne postove o njima OVDJE i OVDJE kako bi se podsjetili o kome se zapravo radi.

Što reči o njegovoj najnovijoj harangi koju Uvanović, koliko je poznato, svako toliko oživljava u istom tonu, sličnim diskvalifikacijama? Ovo mu nije prvi put. Stoga smo odlučili odgovoriti mu.

Dakle, nasuprot sbperiskopu, portalu koji se zalaže za raspravu između suprotstavljenih svjetonazora, za prakticiranje ljudske solidarnosti, koji kritiku postojećeg smatra polazištem oslobođenja ljudi, koji nastoji prosvjećivati recipijenata za slobodnije razumijevanje svih nivoa stvarnosti, koji je za odmjeravanje snaga argumenata, za prevrednjavanje svih odluka vlasti i funkcionalnih autoriteta, koji je za  ravnopravnost regija, ljudi i stavova koji ne ugrožavaju jednakost, koji je pretežito na pozicijama kozmopolitskog univerzalizma - svjesno se postavio Zlatko Uvanović, otvoreni pristaša isključivosti, ideološke zadrtosti i indoktrinacije mitskim vrijednostima uskonacionalnog, tradicionalnog i antikomunističkog, smatrajući da su to određujuće komponente ideološke ispravnosti i hrvatstva.

Svojim načinom i primjerom on je parodija antipatičnog nacionaliste, neumjerenog u ljepljenju etiketa svima koje je fiksirao kao protivnike. Obuzet primitivnim desnilom, politički uskotračan, psihološki isfrustriran pokazuje aktivnu antipatiju i gotovo visceralnu mržnju spram neistomišljenika. Neprilagođen duhu međusobnog uvažavanja, on poput opasnog internetskog trola zagađuje javni prostor i pokušava kriminalizirati i najbezazlenije mišljenje koje nije u skladu s njegovim projekcijama. Inflatorna upotreba termina kojima žigoše druge i drukčije, osporavajući im pravo na ravnopravno sudjelovanje u javnom životu, govore o Uvanovićevom intelektualnom sljepilu i moralnoj bezobzirnosti, jer očito da mu nije stalo do reperkusija koje proizvode njegovi sudovi i diskvalificirajuće svrstavanje u neprijatelje svih koji ne misle kao on. To su mu i napisali komentatori (pojedini i da je fašist) ispod njegovih tekstova, a koje on omalovažava i trpa u jedan te isti koš. Nikad (im) nije oprostio po njega porazne komentare, pa se generalno obrušio na sbperiskop, podmetajući mu da uz pomoć jednog jedinog čovjeka, orkestrira napade na njega, što apsolutno nema veze sa stvarnosti i pameti. Odbijamo s indignacijom njegove uporne insinuacije i neumjereni malograđanski tračeraj.