Na konferenciji za novinare održanoj 16. travnja u Hotelu Savus, predstavnici Gradske organizacije SDP-a i  i Županijske organizacije HNS-a predstavili su kandidate za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika  grada Slavonskog Broda.


Kandidat za gradonačelnika dr. sc. Roberto Lujić u kratkom obraćanju novinarima istaknuo je da je izbori trebaju prekinuti nastavak izgradnje spomenika taštini jednog čovjeka, njegovim megalomanskim nastojanjima zbog kojih ispaštaju građani Slavonskog Broda.  Konstatirao je da je Brod na začelju po svim parametrima i da s time treba završiti.  Prioriteti trebaju biti znanje i rad kao preduvjeti gospodarskog rasta, a ne forsiranje Broda kao turističkog i bankarskog središta . U tom smislu, najavio je mjere koje će pomoći malom i srednjem poduzetništvu, moderniziranje gradske uprave, zapošljavanje i socijalnu koheziju. Vizija Slavonskog Broda SDP-a i HNS-a, naglasio je, razlikuje se od stvaranja investicija potrošača koje će tek doći na naplatu i još više zadužiti Grad. Istaknuo je da gradska uprava mora biti kohezivni faktor između poduzetnika, vlasti i udruga. Izdvojio je tri najvažnija projekta: Brod – sveučilišni grad, Luku Brod i Tvrđavu Brod.

Nakon njegovog izlaganja predstavili su se kandidati za zamjenike gradonačelnika: doc. dr. sc.  Emina Berbić Kolar i dr. sc. Galzina Vjekoslav.
Potom je Domagoj Bartek, predsjednik Županijske organizacije HNS Brodsko-posavske županije, ukratko govorio o predizbornoj koaliciji SDP-a i HNS-a kao logičnom nastavku kontinuirane suradnje.

Na kraju konferencije Roberto Lujić i Domagoj Bartek pred novinarima potpisali  su koalicijski sporazum po kojem se na listi od 25 kandidata za Gradsko vijeće nalazi 5 članova HNS-a.

Izvor: BrodPortal