Vi ste paravan, meneken demokracije, pripadnik javnosti koji brblja, a javne ličnosti na TV i radiju masturbiraju, ali ne ispotiha; rade to pred svima, otvoreno, egzibicionistički, ti visoki svećenici društva, prodavajući vam ekstatične doživljaje, fiziološke trzaje garnirane obećanjima u non stop realityu.Vale!

Je li korijen ljudskog ponašanja u seksualnom nagonu, ili je korijen svega ljudskog, kako promišljaju altruisti, u onoj solidarnosti koja spasilačke čamce vodi k brodolomcima i po najburnijem moru? Većina koja sumnja u čistoću bezuvjetne nesebičnosti i požrtvovnosti, priznajući samo postojanje nižeg ili viši stupnja egoizma – bira seks i načelo uživanja kao osnovne poluge koje pokreću sva živa bića, a napose i čovjeka. Istraživanja vjerojatno to i pokazuju.

U svom eseju Množenje ogledala, s kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća, hrvatski književnik Milko Valent konstatira da su za puku seksualnost dostatni samo instinkt i spolni organi, a da erotizam, osim tog najnužnijeg, pretpostavlja i sredstva tj.afrodizijake koji erotski život pojačavaju, uljepšavaju, osvježavaju...Za njega je čitav stan zapravo konglomerat afrodizijaka: topla voda, hladnjak pun fine hrane, radijatori, kazetofon, video, mirisni štapići, telefon... Afrodizijaci su, stoga, sva sredstva koja proširuju spolni nagon, oplemenjuju uživanje, čine ga raznovrsnijim, razvedenim i bogatim. Razvoj tehnologije pravi je suport erotskoj mašti što je razvilo neslućene mogućnosti za potencijalne uživatelje i eksperimentatore. Već stoljeće i pol ptt-erotizam odnosno njegova sredstva, a telefon je bio na prvom mjestu, čovjeka istovremeno približava i udaljava od užitka, ovisno o tome kako čovjek doživljava samog sebe. Danas su internet, digitalna tehnologija i društvene mreže otvorili zvjezdana vrata u potpuno nove galaksije seksualnosti.

Ranija upotreba telefona kao afrodizijačkog sredstva profesionalizirala se. Na jednoj strani žice bili su oni željni poticaja, provokacija, sladostrašća, a na drugoj strani erotske impulse pružala je prostitucijska uslužna agencija koju se plaća, čija šarmantna službenica dahće, životinjski prediše, opisuje perverzije, orgazmički krklja samo da bi pozivatelji mogli u samoći, ispotiha masturbirati. Međutim komunikacija je (bila) jednosmjerna, jer samo klijenti masturbiraju. I troše, dakako, novac svoj, od roditelja, od djece. Bilo je došlo čak dotle da vas ondašnja HPT, koja živi od impulsa, opominje i obavještava „da ne nasjedate zamkama u novinskim oglasima erotskog sadržaja nazivajući telefonske brojeve dalekih zemalja...” Molili su vas da čuvate novac i da upozorite manje iskusne, a znatiželjne.

A jesu li vas ikada molili da čuvate svoj novac i da upozorite znatiželjne, da ne nazivate kontakt-programe u kojima sudjeluju estradne političke zvjezdice, političke vođe naroda, kada postavljate pitanja zašto i dokle ovo i ono, koliko dugo i tko, kada nakanjujete rasipati svoju erotičku energiju u deriviranom obliku? I opet je komunikacija jednosmjerna.Vi ste paravan, meneken demokracije, pripadnik javnosti koji brblja, a javne ličnosti na TV i radiju masturbiraju, ali ne ispotiha; rade to pred svima, otvoreno, egzibicionistički, ti visoki svećenici društva, prodavajući vam ekstatične doživljaje, fiziološke trzaje garnirane obećanjima u non stop realityu.Vale!

Ako su oni objekti egzibicionizma čiju narcisoidnost pojačavate tako što ih nazivate, vi ste zapravo voajeri, njemi promatrači. Takav grupni, zavodnički seks između vas i  upravljača vašim sudbinama neispunjena i perverzna, ljubav preko žice, interneta i mobitela, oblik je biti odnosa koji ima sve karakteristike sadomazohizma. Oni su sadisti, a vi mazohisti

Ne nazivajte ih, ne šaljite im mailove, ne fejsbučite. Čuvajte svoj novac, svoje vrijeme, svoju intimu. Ne pružajte im užitak. Ostanite čisti. I upozorite znatiželjne.