Napomena: Od kandidatkinje za gradonačelnicu Slavonskog Broda, Slavice Lemaić, dobili smo e-mail sljedećeg sadražaja: šaljem vam reagiranje na tekst objavljen na javnom portalu Sbplus u kojem se pišu neistine i na taj način vodi prljava kampanja protiv mene. Iako nije objavljeno u vašim medijima, nedopustivo je  i uvredljivo te smatram da javnost treba znati činjenice. Svi kandidati imaju pravo na fer kampanju. O vama ovisi koga ćete i kako promovirati što će u konačnici dijelom utjecati i na svijest birača te dovesti do boljeg informiranja svih građana unatoč izbornoj promidžbi jer grad treba opstati i poslije izbora i stvoriti bolji standard života svih naših građana. 

________________________________

U tekstu objavljenom na SBplus portalu 2. svibnja 2017. godine, pod naslovom “HDZ, ustvari, ima dva kandidata za gradonačelnika“, objavljeno je niz neistinitih insinuacija o meni koje su u funkciji prljave predizborne kampanje.  Insinuacija da sam, na bilo koji način, u funkciji HDZ-a je neistinita. Na ove brodske lokalne izbore izlazimo kao jedina nezavisna lista i nastupamo kao kandidacijska lista grupe birača, potpuno samostalno i bez koaliranja s bilo kakvim političkim strankama.

Prešućeno je da je aktualni gradonačelnik na vlast došao koaliranjem upravo s HDZ-om. Prešućena je i činjenica da je koalicijski sporazum s HDZ-om 28.4.2017. godine sklopila i Hrvatska stranka prava, kojoj je, do izbacivanja, pripadao i aktualni gradonačelnik. Po toj logici HDZ  ima tri kandidata za gradonačelnika, a treći kandidat HDZ-a je Mirko Duspara.  Zašto se Mirka Dusparu naziva nezavisnim kad je on osnovao političku stranku koju je nazvao „Duspara Mirko - Nezavisna lista“? Zašto se onda i ostale političke stranke ne naziva nezavisnima?

Neistina je da sam bila “Glavaševa liderica“ brodskog HDSSB-a jer, u vrijeme mog članstva, Glavaš nije bio predsjednik stranke. Neistina je da sam “sotonizirala“ aktualnog gradonačelnika. Iznosila sam dostupne i lako provjerljive činjenice koje pokazuju drugu stranu upravljanja gradom, o kojoj se izbjegavaju pisati. Neistina je da sam “nametljiva posvuduša“ , jedino sveprisutna jer je to posao gradonačelnika. Neistina je da me je Dubravko Galović, na bilo koji način, “situirao“ kao prirodnog saveznika HDZ-a ili da me je, njemu raspoloživim sredstvima, politički podupirao. Po vašoj logici Dubravko Galović politički je podupirao i gradonačelnika koji je, čak osam puta izbjegao gostovanje u emisiji “Klopka“ na SBTV-u.

Prema provedenoj anketi agencije Ipsos borba za ulazak u sigurni drugi krug izbora za gradonačelnika vodi se između mene i kandidata HDZ-a. Cilj obmane je bio da me se diskreditra kao gradonačelnikovu glavnu protukandidatkinju jer gradonačelniku u drugom krugu izbora puno više odgovara kandidat HDZ-a koji se uopće ne bori i koji je u kampanju ušao potpuno prekasno. Iza mene stoje građani Slavonskog Broda željni promjena i siti kružnih tokova. Projekti koje je gradonačelnik radio možda su potrebni, ali ne utječu na ekonomsku kvalitetu života građana i to treba mijenjati.