Postoje vijesti koje će svi objaviti, ali i one koje će prešutjeti, ma koliko bile interesantne za javnost. To je shvatio i Ivan Pernar koji je na svom Facebook profilu prozvao medije i upitao se hoće li prenijeti njegovo priopćenje za javnost, te informirati na pravi način svoju publiku. S istinom nemamo problema, niti nas ona plaši, tako da ćemo mu ispuniti želju s ovom objavom koja oslikava licemjerje današnjeg svijeta.

Ivan Pernar / 24. 07. 2018.

[MISLITE DA ĆE MEDIJI PRENIJETI MOJE PRIOPĆENJE ZA JAVNOST?]

Slučaj Dinamovog igrača Saddegha Moharramia pokazuje svo licemjerje UEFA-e

Situacija u kojoj igrač Dinama ne može ići na gostujuću utakmicu protiv izraelskog kluba Hapoel Beer Sheva isključivo iz razloga jer je iz Irana ukazuje na iz aviona vidljiv sustav rasizma i segregacije koji „židovska država” (sami se tako nazivaju) provodi protiv svih onih koje smatra nepodobnima.

Dakako, podobnost ili nepodobnost nisu određeni nečijim ponašanjem, karakterom ili osobnošću, nego isključivo po rasnoj osnovi, po nečijem porijeklu.

Htio bi ukazati na novčano kažnjavanje nekih europskih klubova poput školskog Celtica isključivo zato jer su njihovi navijači u znak solidarnosti s okupiranim narodom mahali palestinskom zastavom, službeno objašnjenje UEFA-e za kazne je bilo da politici nije mjesto na utakmici.

Pođimo od pretpostavke da je tome uistinu tako, zar nije miješanje politike u sport kada se igraču zabrani sudjelovanje na utakmici isključivo po nacionalnoj osnovi. Zamislite da na današnjoj utakmici na Maksimiru svi gostujući igrači koji su iz Izraela ne mogu sudjelovati jer im je zabranjen ulaz u Hrvatsku, zar ne bi svi vikali RASIZAM na sav glas?

Ali, kada Izrael napravi identičnu stvar, odnosno zabrani Sadeghu Moharramiu sudjelovanje na utakmici samo zato jer je iz Irana, tada to prolazi ispod radara, nema optužbi za rasizam, ne govori se o miješanju politike u sport niti se novčano kažnjava izraelski klub.

Pritom želim naglastiti da nemam ništa protiv sudjelovanja Izraela u kupu UEFA-e, ali bi UEFA morala tražiti od Izraela da prekine s takvom praksom ako se želi nastaviti natjecati u europskoj nogometnoj ligi.

I da, dolazim na današnju utakmicu Hapoela u Zagrebu, ne iz interesa za nogomet, nego da bi digao svoj glas protiv uznemirujuće pojave rasizma i miješanja politike u sport koju UEFA očito tolerira.
Ivan Pernar