U Glasu Slavonije, u petak 5. ožujka, objavljen je članak http://www.glas-slavonije.hr/295096/4/Vucinic-Psihijatar-bi-trebao-popricati-sa-svima u kojem novinarka Marija Radošević prenosi dijelove moga pisma predsjedniku Gradskog vijeća Robertu Lujiću. Kako se u pismu u jednom dijelu referiram na predstojnika ureda državne uprave Marija Vučinića, on je dao osvrt na pismo. Stoga na njegove navode odgovaram.

Moje izjave su u potpunosti istinite, a predstojnik Ureda državne uprave Mario Vućinić ne da nije pokrenuo upravnu inspekciju, već ju je potpuno opstruirao. Sam to i dokazuje navodeći da za stanje u gradskoj upravi zna od 2013. godine. Inspekciju je na moje traženje pokrenuo saborski zastupnik Boro Grubišić  i to tako da je klub zastupnika HDSSB u pismenom obliku zatražio od ministra Uprave reagiranje upravne inspekcije. Ministar Bauk je nakon intervencije upravne inspekcije ovaj klub izvijestio da je upravna inspekcija uputila dva upozorenja gradonačelniku zbog nezakonitih postupanja s rokom od 30 dana da ih otklonii, a da će po okončanju svega izvijestiti klub HDSSB. Taj mail ministra proslijeđen je iz Sabora našem sindikatu.

U ovim upozorenjima gradonačelniku obrađene su sve predstavke zaposlenih na koje predstojnik ureda nije reagirao, a nose datume od njegovog stupanja na dužnost. Sbperiskop je u cijelosti objavio ova upozorenja prenoseći ih sa stranica Sindikata.

Psihijatrijsku pomoći koju nam Vučinić preporuča, ne bih komentirala. Očito intervjuirani ima dosta prakse u tome, jer su poznati neki slučajevi postupanja vlasti s nepoćudnima kao, na primjer, protiv Franciskovića. Ili, kada nemaš što argumentirano reći, onda počneš vrijeđati kao što je gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća tajnici Sindikata u kulturi također poručio da se liječi, odnosno da potraži profesionalnu pomoć.

Sonja Tokić

Odgovor Ministarstva uprave na zastupničko pitanje Bore Grubišića

[caption id="attachment_81372" align="alignleft" width="465"]Odgovor Ministarstva uprave na zastupničko pitanje Bore Grubišića Odgovor Ministarstva uprave na zastupničko pitanje dr. Bore Grubišića[/caption]