Sudeći po preuređenom parkiralištu ispred Kauflanda, njemačkog trgovačkog lanca, dijela Schwarz Gruppe koji također posjeduje Lidl i Handelshof – izgleda da je Slavonski Brod uinvaliđeniji ( s više invalidnih osoba) grad nego što se pretpostavljalo.

Parcelizacija parkirališta izmijenjena je i realizirana na vidljivo drukčiji način, ali kako bi, prema zamislima megatrgovaca, prostor namjenjen za ostavljanje vozila, i dalje služio svrsi. Na prvi pogled uočljivo je da je veliki dio parkirališne površine za ostavljanje vozila, onaj najbliži ulazu u prostor trgovačkog lanca – prazan, zauzetim tu i tamo od ponekog vozila. Taj dio predviđen je i označen za osobe s invaliditetom, vozačima s takvim stanjem tjelesne sposobnosti koje im onemogućava punu pokretnost. Stotinjak metara dalje od tog otoka namijenjenog potrebitima, mogu parkirati svi ostali.

S obzirom da se radi o očitoj pretjeranosti, neumjerenom broju parkirališnih mjesta za invalidne osobe, neiskorištenom i prekomjernom, budući da takve osobe ne dolaze u isto vrijeme, izražena socijalna briga i odgovornost za hendikepirane osobe koji trebaju istinsku pomoć društva, pretvorila se ispred Kauflanda u očevidnu neracionalnost i prenaglašenost, pa čak i grotesknost.

A možda Kaufland opet prednjači kao s uvođenjem papirnatim vrećicama za spremanje kupljenih artikala, zamotanih u najlone, možda se dodvorava gradu domaćinu koji je pretrpio ratna razaranja, možda je sve u krajnjoj funkciji ujedinjavanja profita i zadovoljstva kupaca...? Bilo kako bilo, dobro je da taj prostor za vozila invalidnih osoba nije iskorišten kako je to predvidio Kaufland.