Nakon što smo jučer objavili tekst sa videom u kojem Joe Biden i Viktoria Nuland prijete zaustavljanjem Sjevernog Toka, čime su u neku ruku priznali ovo zlodjelo, danas vam donosimo još nekoliko vrlo direktnih indicija koji upućuju na to da Američka mornarica stoji iza ovog terorističkog napada bez presedana.

Podnaslovi prikaži

AMERIČKA MORNARICA NALAZILA SE U BLIZINI ESKPLOZIJA

Upravo za vrijeme tih eksplozija u neposrednoj blizini nalazila se Američka ratna mornarica sa amfibijskim transportnim brodovima i minolovcima. To je utvrđeno pomoću aplikacija koje prate kretanje brodova kao što su Vessel Finder i slične.

Sve je više dokaza da je teroristički napad na Sjeverni tok izvršila Američka mornarica 1

Upravo takvi brodovi bili bi najpogodniji za ovakvu operaciju, transport mina, ronilaca, mini-podmornica itd. Apsolutno je teško povjerovati da bi se bilotko drugi mogao u takvoj atmosferi prišuljati i učiniti takvo nešto dok su Američki brodovi svuda okolo.

Osim toga, napad se desio na samoj granici Danske, ako bi Rusi takvo nešto radili, potpuno je nejasno zašto bi to radili tako blizu NATO granice, kad to isto mogu napraviti puno sjevernije i bliže Rusiji. Osim toga, Zašto bi Rusi uopće sabotirali plinovod na tako komplicirani način kad mogu jednostavno zavrnuti ventil, ili dići u zrak transportnu stanicu.

 

Sve je više dokaza da je teroristički napad na Sjeverni tok izvršila Američka mornarica 2

AMERIČKA VOJNA VJEŽBA

Jako je zanimljivo da je upravo u tom području oko Danske, Američka mornarica u 6-om mjesecu, dakle prije samo par mjeseci, provodila vježbu koja je uključivala upravo vježbe s roniocima i minske radove, odnosno lov na mine. Ova vježba se zvala BALLTOPS 22 i možete o njoj saznati u ovom tekstu koji je tada objavljen.

Tamo piše:

Značajan fokus BALTOPS-a svake godine je demonstracija NATO-ovih sposobnosti lova na mine, a ove godine američka mornarica nastavlja koristiti vježbu kao priliku za testiranje tehnologije u nastajanju, priopćeno je 14. lipnja Odjela za odnose s javnošću američkih pomorskih snaga za Europu i Afriku.

Kao podrška BALTOPS-u, 6. flota američke mornarice udružila se s istraživačkim i ratnim centrima američke mornarice kako bi donijela najnovija dostignuća u tehnologiji lova na mine bespilotnih podvodnih vozila u Baltičko more kako bi demonstrirala učinkovitost vozila u operativnim scenarijima.

Eksperiment je proveden uz obalu Bornholma, u Danskoj, sa sudionicima iz Naval Information Warfare Center Pacific, Naval Undersea Warfare Center Newport, i Mine Warfare Readiness and Effectiveness Measuring, a sve pod vodstvom US 6th Fleet Task Force 68.

BALTOPS je idealno mjesto za provođenje eksperimenata traženja mina zbog jedinstvene ekološke provodljivosti u regiji kao što su niska slanost i različite vrste dna.

Ponovimo još jednom, ta vježba je održana u junu 2022, taman par mjeseci prije napada, i to točno na istom području, i uključivala je upravo ronioce i specijaliste za podvodne eksplozive, kakvi bi bili potrebni za napad na naftovod. Čak i fotografija koju je mornarica objavila skupa sa ovom obavijesti sadrži ronioca sa eksplozivnom napravom u ruci. Je li to zbilja sve slučajnost?

Sve je više dokaza da je teroristički napad na Sjeverni tok izvršila Američka mornarica 3

logično