Ovih dana je gradonačelnik objavio natječaj za izbor članova Nadzornih odbora gradskih poduzeća. Natječaj je sam po sebi zanimljiv, kriteriji su urnebesni. Ali, još je zanimljiviji popis osoba u Nadzornim odborima.

Prema popisu iz 2012., stranačkih boja ima svih. Svih postojeći HSPova, HDZ, SDP, a ni HDSSB nije loše prošao. You name it – we got it.

Međutim, zanimljivije od stranačkih boja su kompetencije tih ljudi. Jasno je meni da kompetencija i radno mjesto u Hrvatskoj baš nemaju prevelike veze i da se ovakve funkcije (a i mnoge druge) dijele isključivo stranački. Ali nemaju li u tim silnim strankama ipak, barem malo, kompetentnije ljude od ovih s popisa?

Pa tako imamo jednu osobu koja je dovoljno kompetentna da bude i u nadzornom odboru Vatrogasne postrojbe, ali i u nadzornom odboru Gradske knjižnice. Naime, svi znamo da su ta dva posla usko povezana. Posebno kada se njima bavi frizer/ka.

Pa onda u NO Gradske knjižnice imamo konobara čiji su čitalački domet Laso pisani romani.

Pa u NO Komunalca imamo profesoricu. Naime, vrlo je bitno da prilikom sjednica ima tko održavati red i mir. Kao u razredu. A možda im zatreba i inženjerka radiologije. Imaju i nju.

U NO Kazališno – koncertne dvorane imamo i brodsku posvudušu – političar/ekolog/dobrotvor/organizator... Svi znamo koliko je bitno za jednu Kazališno koncertnu dvoranu i njeno poslovanje šta o tome misli jedan završeni ugostitelj.

Ne smijemo zaboraviti ni ribara kao predsjednika NO Dječjih vrtića. Bilo bi mi smiješno da se ne radi o pitanju djece. Ovako mi se od te činjenice diže kosa na glavi

I tako redom…Najžalosnije je što se čini da je Valenta među obrazovanijim članovima Nadzornih odbora gradskih poduzeća.  Ne znam zašto se onda čudimo kako posluju.

S nestrpljenjem iščekujemo nove članove.