Zadovoljni smo i ponosni što u Brodsko posavskoj županiji uporno biramo HDZ. Osobno se osjećam sve ponosnije i sve stupidnije kad pogledam kartu Hrvatske na http://www.dzs.hr/. Neću o brojkama, ali isplati se pročitati, pa i analizirati. Gdje je i zašto je nastala cna rupa u kojoj živimo. Totalno  je predvidivo da će dvojac Duspara i Marušić biti opet izabran, a to znači da smo zadovoljni s njima. Mislim da se prava bitka očekuje za vijeće i da je će tu biti upitna dosadašnja većina. Da li će trgovačka poduzeća imati i više od dva direktora, ako bude potrebno više dionika za sastavljanje  vlasti?

Da li smo glupi kad uvijek isto biramo? Jesmo! Zatucani u ovoj zabiti nikako da izađemo iz pećine putem napretka, jer to  njima ne odgovara, da vidimo vani svjetlost. Kod nas je svijetlost smog i zagađen zrak  i periodični narodni bunt. „ Učiš  dok si živ , a umreš kao bedak. Niti učimo, ali stvarno smo bedaci. Izgleda da će napokon problem zagađenog zraka biti riješen. Ne zahvaljujući raznim pisamcima i političarima, nego Brođanima koji su rekli DOSTA.

Druga zanimljiva stranica koju s hrpom brojeva, koji se reflektiraju i uzrokuju prvi i link je www.izbori.hryx.

Potrebe za drugim krugom nije ni bilo.

Izbori 2009:

Gusto, ali bilo je potrebe za drugi krug:

Izbori 2005

  1. HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS 17.682 SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP HRVATSKA NARODNA STRANKA - HNS DEMOKRATSKA STRANKA SLAVONSKE RAVNICE - SLAVONSKA RAVNICA Nositelj liste: DAVOR VLAOVIĆ, dipl.ing.

  2. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ 17.604 Nositelj liste: ŠIMO ĐURĐEVIĆ, prof.


Tad nije još bilo neposrednih izbora. Vidlivo je da je zadnji koji je donekle doveo u pitanje pobjedu HDZ-  Mato Gavran. Davne 2005. nositelju liste Davoru Vlaoviću uspjelo je nezamislivo pobijediti listu HDZ-a za uvjerljivih 50 ak glasova. Od tad je upravo Davor Vlaović jedina konstanta svih lijevo-desnih lista.

Što smo siromašniji i jadniji to više glasamo za one koji su nam uništili ekonomiju, prvenstveno mislim na HDZ. Slavonski Brod otvara  radna mjesta u  drugoj opčini i to je uspjeh Radna mjesta u Vrbi. Danijel Marušić je simpatičan, ali HDZ  nije. Nikako da razumijem koja je funkcija župana i glomazog birokratsko/ uhljebičnog aparata.  Prošetajte samo od Glamura (dr. Drage Križanovića) i izbrojite sve državne agencije ili zavode  s lijeve strane prema Korzu. Dio sam uspio: Centar za gospodarenje otpadom Slavonski Brod, Agencija za poljoprivredno zemljište…To je uspjeh. Stranačke kvote su sigurno ispucane. Više nisam zapamtio, jer ih je stvarno puno. Pa tko tu proizvodi ili stvara nove vrijednosti?

Otkako znam naša turistička zajednica bilježi rast .Sigurno ste se, brojeći te sve agencije, zaobišli s grupama turista. Vaš je problem što ih niste vidjeli, ali oni su tu.

Zašto više neću glasati za Mirka Dusparu? Kao čovjek pokazao je izrazitu empatiju (koju nisam tražio) za mene kao OSI  i onda je zaboravio na kompletnu populaciju OSI. U njegovom mandatu  ukinuta je fizikalna teraapija za OSI na Trgu pobjede, točnije dislocirani smo. Ostali smo bez bazena, ali i grijanja u tome prostoru koji sad zjapi prazan. Ponudio nam je, istina, alternativu, a to su gradski bazeni, ali tamo nema fizioterapeuta i kako da dođemo do tamo, teleportacijom možda.

Nadalje naši prvašići nemaju besplatne udžbenike, doduše deklerativno imamo, naravno, uz brdo birokratske papirologije. Oni to nazivaju sufinanciranjem udžbenika, ali ih ne daruju ili posuđuju kao „normalni“ gradovi. Kod nas se ulaže u vrtiće, stolarije itd. Problem je samo jedan djece je sve manje.

Negirati da u njegovom mandatu nije ništa napravljeno za Slavonski Brod, bilo bi stupidno. Negirati činjenicu da i dalje spadamo u nerazvijene gradove, (78-i od 100 i nešto gradova, ako se ne varam, bilo bi isto stupidno. "Sudbina miješa karte , a mi igramo“. Nažalost je tako hebena je naša sudbina i porazna budućnost nas Brođane pored toliko kvazimudana i drndaroša. Naravno ne mislim ni da bi Hrvoje Špicer bio bolji, ipak je on čovjek iz kulture.

Odite 700 m sjeverno istočno od rode i pokušajte brojati rupe na cestama u starom naselju Livada, sad imena po jednom od otaca naše domovine. Brzo ćete odustati, pogotovo, ako brojite i rupe svježe zakrpanih cesta. Tko je favorit lokalnih izbora? Mirko Duspara, a gdje su tu Slavonski Brod  i naša županija? Vrti se u kružnom toku. i Dovoljno je pogledati kartu RH  prema BDP-u. Smeđa boja nerazvijenosti, to smo mi.