Hoće, neće, hoće… ipak, neće Ivica u Maricu. Marica ga čeka, ali on neće u nju.  Uostalom, zašto bi? Zar zbog par desetaka milijardi kuna drmnutih? Uostalom, tko se još sječa kraljeva naše tajkunske privatizacije, gdje su vrijednosti koje su stvarali radni ljudi naše domovine. U džepovima pojedinaca, i, ironije li ,dio njih je zatražio zaštitu u zemlji koja nas je napala.

Hrvatski sud, a čini se i pravosuđe u Srbiji, teško će dovesti na optuženičku klupu navodno bolesnog Josipa Gucića koji se sklonio i živi u Beogradu. Ne bi me ni malo iznenadilo da u istoj pekari s Todorićem kupuje kruh. Njegovo ozbiljno lice i dalje se kiseli na MUP-ovoj tjeralici. Odbjegli tajkun, danas 67-godišnjak, neće morati odslužiti kaznu od dvije godine zatvora koju mu je odredio Vrhovni sud u procesu za aferu »Brodokomerc«. Sankciju je »pojela« apsolutna zastara izvršenja kazne zatvora koja nastupa deset godina od izrečene pravomoćne presude. Županijski sud u Zagrebu u ožujku je donio odluku o obustavi postupka. Gucića i četvero bivših direktora u tvrtkama grupacije Gucić teretilo se za financijske malverzacije koje su u konačnici dovele do stečaja riječkog Brodokomerca.!

Gucić je 2015. godine nepravomoćno osuđen i na sudu u Splitu. Zbog kriminala u firmama Amfora i Primorje iz Makarske dobio je osam godina zatvora. Gucić je rođen na Kosovu, a posjeduje dvojno državljanstvo zbog čega ga Srbija nije izručila, a vjerojatno nikad i neće. Da li Todorić ima dvojno državljanstvo pojma nemam. Možda slavonskobrodska papirnato plišana roda zna.

Upitno je koga će sve odbjegli tajkun povući za sobom. Zdravka Marića Plenković ne da ni pod razno. Uostalom, što je nezamislivo. Ivica ne poštuje institucije pravne države u kojoj je toliko neuredno punio državnu blagajnu da je na kraju dao petama vjetra.

Fascinantno je kojom brzinom kloniramo nove Markićke. Ne znam što je  stresnije - gledati ili slušati one koji govore u ime nečega, na primjer, obitelji, i svojim definicijama iste, koje su meni neshvatljive. Nažalost u krug iz vlade u vladu, ne znam da li na izborima biramo svjetovnu vlast (čitaj parlamentarnu koja bira Vladu) ili duhovnu vlast (čitaj: crkvu). Crkva je postala vjera, a meni je crkva slobodan izbor svakog pojedinca, a svjetovna vlast je  odavno bankomat duhovne vlasti .

Kod nas nema zida između svjetovne i duhovne vlasti, kao što nema milijardi, ni Ivice. Samo  dragi ON, ako ga ima, zna gdje su pare. Nema ni o od odgovornosti. Ivicu tek kako bi rekao Šeks moraju: „locirati, identificirati, uhititi i transferirati“. Licemjerno je ući na izbore i birati predstavnike koji će izabrati svjetovnu vlast, koja služi duhovnoj. Bilo bi jednostavnije se kolektivno zarediti pa birati onu duhovnu vlast. Ne znam  način biranja duhovne vlasti.

„Silovane žene imaju manji postotak pobačaja" Izjavio je to Batarelo - kako silovanim ženama treba zabraniti pobačaj. "To dijete se ima pravo roditi, svako dijete. Tko smo mi da odlučujemo koje bi se dijete trebalo roditi? Zašto bi to dijete bilo kažnjeno radi zločina koji se dogodio? Znanstveno je dokazano da žene koje jesu silovane imaju manji postotak pobačaja, to je znanstveno utemeljeno. Zašto bi to dijete trebalo ispaštati", upitao je.  Uguglao sam: Vice John Baratelo. Hrvat iz Australije. Lik. Drugačije ga ne mogu nazvati ima stavove kao da je upravo došao teleportacijom iz nekog nedovršenog križarskog rata, pa bi nas kroz vremenski vakuum u kojem je zapeo nas vratio natrag u prošlost. Čovjek ne shvaća da svojim izjavama vrijeđa sve žene i njihovo pravo izbora.

„Znanstveno je dokazano da žene koje jesu silovane imaju manji postotak pobačaja, to je znanstveno utemeljeno.“ Naravno za ovaj dio ću ga kulturno upitati preko maila da navede znanstvene izvore i  znanstvenu dokazanost izrečenog.

Ivice javi se! Eto, Ivica, koji više nije ni cvjećar, je ili nije bjegunac, nego bloger Ivica. Neki dan vidim da kod jubilarnog tridesetog kružnog toka u našem gradu. Da upravo tamo blizu Konzuma blogera Ivice, ulica Ivana Gundulića bit će spojena na Svačićevu ulicu, na privremenom kružnom toku (između Kauflanda i Konzuma).

Naselje Slavonija 2 izgleda će postati geto. Odvojena od „Bloka B“. Kako će djeca ići s nastave iz OŠ Antuna Mihanovića, ako u pola naselja moraju odjednom proći preko prometne ceste? Ne razumijem ni to, kao ni naše pravosuđe, Batarela ,Ivicu  i ekipu. Jedino razumijem da je ovo Hrvatska, a da je to uspio projekt  s 200 bogatih obitelji. Skeptik sam s razlogom u ovaj sustav, vjeru i državu. Skeptik sam u sve osim u ljudsku glupost i pohlepu, koja je činjenica.za koju davno ne postoje granice