„ Vodene kupke za šaku“, dobiti stacionarnu rehabilitaciju za mene kao državljanina Republike Hrvatske s jednakim pravima kao i s onima koji proizlaze iz ustava.

Ovako piše u Ustavu

Članak 16.

“Slobode i prava mogu se ograničiti samo zakonom da bi se zaštitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje.

Svako ograničenje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograničenjem u svakom pojedinom slučaju.”: izvor: http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1841

I onda   naravno u wc u  skoro progutam četkicu za zube nakon spoznaje da osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep svoju kaznu izdržava Krapinskim toplicama. Uspješno sam izvadio četkicu iz jednjaka. Ne volim psovke, ali naredao sam ih par.  Moja  dijagnoza je ista kao dijagnoza od Merčepa, osim ratnog zločina, a ona je G 81.

Na sudu je dokazano da su Merčepovi podređeni nezakonito uhitili 52 osobe, a samo šest ih je preživjelo ono što se kasnije događalo. Tri osobe se i danas vode kao nestale. Merčep je za učinjena nedjela osuđen 25 godina nakon što je organizirao prvu postrojbu u Vukovaru.

U toplicama je "na preporuku liječnika"

"Tomislavu Merčepu, osuđenom za ratni zločin, liječenje u Krapinskim toplicama omogućeno je na temelju medicinske dokumentacije i preporuke liječnika!", kazao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Pojasnio je i da je svatko tko izdržava zatvorsku kaznu i treba medicinsku uslugu, koju nije moguće pružiti unutar zatvorskog sustava, može biti upućen u medicinsku ustanovu koja je pruža. Odluku o Merčepovoj rehabilitaciji komentirao je i ministar branitelja Tomo Medved.

Koji trolovi, spamaju nas kao papirnato plišana rodica. Da se vratim na Ustav. Doslovno moja sloboda  kao i sloboda svih mladih s istom dijagnozom je  ograničena i ne postoji za nikog osim za Merčepa. Njemu nije neugodno , on se banja. Mi obični smrtnici koji nismo nikog za život skratili  ne idemo na stacionarnu rehabilitaciju na preporuku liječnika.  Pardon, na preporuku liječnika idemo na komisiju koja na odbije copy/ paste jedne od mojih prijašnjih bitaka. Koju sam izgubio , još se nadam privremeno. Pa nisam građanin „Tunguzije“, nego zemlje koja je članica EU:

„Poštovani htio sam Vas pitati zašto mi je komisija odbila toplice? Iz Slavonskog Broda sam i vodim spor zbog pogrešnog liječenja protiv bolnice u gore navedenom gradu.
Neke od mojih dijagnoza su:
dysphagia
St. post endocarditis valv. aortalis
St. post impl. graftaortae ascendens
St. post tracheotomiam percutanea
EPI.
Imam 3o godina i nisam jeo godinu dana, hranio sam se putem PEG cijevi, unatoć tome i teškoj lijevostranoj hemiparezi, komisija u Slavonskom Brodu mi je odbila toplice pod obrazloženjem da moja dijagnoza nije dovoljna po pravilniku HZZO-a, da odobre toplice.
Ovim putem sam Vas htio pitati koju još dijagnozu moram imati da mi odobre toplice?
Sa štovanjem,....
Odgovor:
Poštovani, razumijemo Vaše ogorčenje i žao nam je što imate navedene zdravstvene probleme. Međutim, po MKB šifri G 81-Hemiparesis lat.sin.pp.plegia exstr.sup. rehabilitacijsko liječenje odobrava se samo prvi puta, odnosno kad je stanje po akutnoj fazi (nakon operativnog liječenja i premještanja iz bolnice), a prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući.
Ostale dijagnoze navedene u predstavci od kojih bolujete nisu bolesti za koje je predviđeno liječenje medicinskom rehabilitacijom.
S poštovanjem,
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje"

Moj zaključak je bio bešćutni birokrati, jesti ću ja! Odbili su mi toplice, a još nisam ni mogao jesti. Merčep ne mora na komisiju, on ide iz zatvora po preporuci. Ispada da sam ja manji Hrvat, iako sam  Eskim za ovu državu od jednog zatvorenika. Fascinatna je šutnja i  javnosti i strah da se postavi granica i kaže DOSTA! Dosta  tome da se prava branitelja pretvaraju u nasljedna, da se dijelimo na ljeve i desne. 1991 je bila prije dvadeset i sedam godina. Pa hoće li još sto godina bit važno gdje si bio 91?

Merčep je zločinac koji uživa u toplicama (zločinac je zločinac, bez obzira na naciju…na mene…)

Neće mene nitko. Srećom imam škaf; http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=d1huXxQ%3D

Da smo normalna država, opet da se vratim na Ustav, sloboda bi Merčepu trebala/ morala bit ograničena, jer je isti pravomoćno osuđeni ratni zločinac, koji se banja. Na preporuku samog sebe ruka mi ide u škaf

Nije u skladu s definicijom moj je plastični. Napravit ću si sam svoje toplice. Krećem s vodenom kupkom za šaku. Uvijek kad se igram s vodom izazovem poplavu, ali baš uvijek.