„Urušavanjem solidarnosti u društvu, začudo, stvara se okoliš za mnoštvo zamjenskih kolektivizama i fašizama svih vrsta.“ Društvo smo u kome nema ni „s“ od solidarnosti. Realnost je naša ovo: „mislim da nitko u Hrvatskoj nije ugrožen, pa tako ni gospodin Pupovac, a ako jest, neka ode tamo gdje neće biti ugrožen“.

Ne pada mi na pamet na bilo koji način zastupati Pupovca, ali legalno izabranog saborskog zastupnika pozivati da napusti Hrvatsku, za mene je teško zadiranje u ljudska prava, a upućuje ga isto također legalno izabrani Saborski zastupnik Milijan Brkić. Gdje da ide kad mu je ovo domovina? Ajme meni koga smo mi sve birali?!

Dobro je da je Nikola Tesla otišao. Da je ostao vjerovatno bi čovječanstvo bilo uskraćeno za mnoge njegove izume, jer ih ne bi mogao realizirati u zemlji koja baš i ne daje prilike za dokazivanje. Otišao je postao svjetski brand po imenu i prezimenu, ali i naciji i svojoj domovini. Nekom je i to njegovo ime i etnicitet smetnja, pa su na tabli s njegovim velikim imenom, u Teslinoj ulici u Slavonskom Brodu, dopisali „Hrvat“, i to tako stoji mjesecima.  Vaša mržnja, gospodo, pretvorena u električnu energiju, mogla je osvjetljavati gradove i gradove (Srbima i Hrvatima početkom drugog svjetskog rata). Znamo svi za Teslinu izjavu tko je i čime se ponosi. Jednako se ponosim svojim srpskim rodom i mojom hrvatskom domovinom (upućen telegram Vlatku Mačeku 1930.g.). Ali, nije ni bitno šta je on bio, jedino što treba biti bitno da je on bio građanin svijeta, čitaj: čovjek.

Milanković (po njemu su nazvani krateri na Mjesecu i Marsu), Josip Runjanin, da i on je bio Srbin koji je uglazbio našu himnu i još puno imena su Srbi dali koji su hrvatsku povijest , ali i budućnost čine boljom. Između 9 i 20 tisuća Srba branilo je Hrvatsku u redovima HV-a i MUP-a. Zašto se njih ne sjetimo. Ovo je i njihova domovina, koliko i naša. Srbija je izgubila rat i kraj priče.

Vlada je u proračunu za 2016. godinu značajno smanjila sredstva za sustav socijalne skrbi i to za čak 101 milijun kuna. Lani je za socijalnu skrb izdvojeno 2,93 milijarde kuna, a ove je godine proračunom predviđeno 2,82 milijarde kuna.

Da će se socijalne naknade smanjiti, najavio je i sam premijer Tihomir Orešković, a u proračunu je za njih predviđeno 80 milijuna kuna manje nego lani.

Osim za siromašne, manje će novca biti i za osobe s invaliditetom kojima će ostati bez 45 milijuna kuna.

Koja je poruka OSI? Da i mi odemo? Da se katapultiramo na Mars? Solidarnosit više je nema. Uvjeren sam da 90 % sugrađana ne podržava stalna ponižavanja OSI, usudit ću se napisati od strane izvršne i zakonodavne vlasti, kojoj smo toliko potrebni kad im treba naš glas na izborima.

Svi su onda mali, kao i oni od kojih trebaju glas. Poslije izbora postanu veliki, a malima se da do znanja da su ipak mali. Zajedništvo i pravedna raspodjela novca u proračunu je nemoguća.

Smanjivati iznos za OSI populaciju je degutantno i JADNO.

Kako da se borimo bez podrške „ zdravih“ , jednostavan je odgovor: ne možemo. Baš me zanima s koliko mjesečno misle da možemo preživjeti? Sadašnjost je loša, a budućnost upitna, mislim da je Nikola Tesla bio čovjek ispred vremena, što i je i otišao je i stvorio bolji svijet za sve nas. Bio je u pravu!

Naše društvo se urušava na podjelama na: plave, crvene, crne, žute, zelene.. DOSTA tih više podjela.

Ja sam OSI, a da nisam nevjerovatno je s kakvim se problemima svi svakodnevno susrećemo. Podjele su mi strane i nepoznate, ali stalno se s njima susrećem.

„Ne može Vlada živjeti kao da je u Njemačkoj, a narod kao da je u Zanzibaru. Vlada mora dijeliti sudbinu svog naroda, inače nema vjerodostojnosti ni politike ni političara.“. Vlado Gotovac bio je u pravu, Vlada nažalost živi u svom nekakvom svom paralelnom svijetu, a narod je tu ostao po strani.

Bitne su nove političke elite koje se multicipliraju, a mi mali smo sve manji.

Za obrazovanje, siromasne i invalide manje, za politicke stranke i vjerske zajednice vise.

Kupujem jednosmjernu kartu za bilo gdje.
Stvarno mi je dosta tuge i nepravde.
Ne mogu se vise praviti da ne vidim.“ Javorka J.