SDP ili kod nas sve popularniji naziv za istu partiju SPD, nema veze sa socijaldemokracijom. Radi se o čistoj izdaji lijeve ideje, lijeve misli i lijevog socijalno usmjerenog svjetonazora. SDP  ima veze s socijaldemokracijom isto kao papirnato-plišana rodica sa Slavonskim Brodom.

Ekonomski gledano SDP JE desna stranka. Svojevremeno, Milanović se otvoreno družio sa svojim prijateljima i intimusima Tedeschijem,Vujčićem i Todorićem. Zaboraviti Danka Končara, najavljenog spasitelja brodogradnje, bio bi grijeh, ali nakon samo četiri godine balon brodogradnje je počeo pucati. Plenković ima svoje intimuse poput savjetnika, ali Dalićka i savjetnici su dovoljni, a koliko to sve košta saznati ćemo tek za dvadestak godina.

Čovjek o kojem malo znamo https://www.express.hr/top-news/kako-je-danko-koncar-presao-put-od-zatvora-do-milijardera-15566 postao je spasitelj. Već smo ih u povijesti imali i uvozili. Tuđman Lukšiće, Maglicu, Gorana Štroka u vrijeme SDP-a. Svi su oni bili ok i spremni iskrcati svoje milijarde. Dogodilo se obrnuto da su naši domoljubni milijarderi utekli. Naravno da nitko ni ne zna gdje su milijarde.

Miroslav Kutle uglednik, zabavljen je biznisom u Sarajevu. Uostalom zaboravili smo i tko je taj.

Josip Gucić uživa na interpolovoj tjeralici i živi u Beogradu( barem tako selo priča); http://stari.mup.hr/110257.aspx

Luka Rajić za kojeg se sumnja da se obogatio na promjeni jugoslavenskih dinara za devize u Bosni i Hercegovini, o čemu se on sam nikada nije izjašnjavao.  Godine 1992. kupuje dionice Dukata za 20 tisuća DEM. Taj isti Dukat prodaje i danas je ugledni boznismen koji nakon prijevoza jugo dinara danas proizvodi lijekove.

Zdravko Mamić utekao je u Međugorje, na mjesto možebitnog ukazanja, i kao pravi Hrvat koji vjeruje u hrvatsko pravosuđe sad ima novu domovinu.

Svima su puna usta iskazivanja vjernosti  i ideala (liberalnih, kozervativnih, socijaldemokratskih) uz, naravno, virenje iz guzice potpisnicima stranačkih lista, a to su vlastiti stranački vođe. Nakon toga, dobar dio zastupnika se uplete u intrige i zakulisne igre u kojima su neprikosnoveni dotadašnji vođe krivi za sve. Hasanbegović, Esih  i onaj iz drveta Hrasta (Markičkin) su otkazali poslušnost vođi kao predhodnica. Zamjenio ih je dio HNS-a, koji je u Sabor došao u koaliciji koju je vodio Zoran Milanović, nije svoj mandat uzeo odlaskom iz politike. On ga je stavio u mirovanje i umjesto njega kao zamjena je sjeo u Sabor Alen Prelec, googlao sam da saznam tko je taj gospodin.Podsjetimo u Sabor je kao nezavisni ušao Željko Glasnović, također „nezavisni“ Zdravko Marić i vjerovatno još njih par, koji su u startu bili zavisni zbog mandata osvojenih na stranačkim listama.

Petnaest nezavisnih zastupnika. Koji je to materijal za kod nas općeprihvaćeno trgovanje i ti nam isti drže predavanja o moralu. Svi su oni „saucha“ i potencijalne rukice za HDZ. Uostalom prestanak saborskog mandata većini od nezavisno zavisnih znači i kraj političke katijere. Opstati može i to možda stranka ako se oformi na čelu sa samoizbačenIim Bojanom Glavaševićem, Dalijom Orešković i Mislavom Kolakušićem. Ali, ni ta opcija nema stranačku infrastrukturu.

Previše je politikanstva, koje je običnom građaninu politiku dovelo do toga da na spomen kvazimudana i drndaroša  dobije učestalu stolicu u rijetkom obliku.

Po trenutnom podacima u Saboru sjedi:  HDZ. 55. 2. 55. 36,4. SDP. 35. 35. 23,2. Nezavisni15. 5. 1. 159,Most. 10. 10. 6,6. HNS. 5…., možda su i podaci ovi već zastarili; izvor: http://www.sabor.hr/raspodjela-mandata-9-saziv

Ntavisni su treča opcija, a svi odreda pretendiraju da postanu zavisni

“Zakoni su kao paukova mreža: oni hvataju samo male muhe, dok velike s lakoćom tu mrežu rastrgaju.” Anakars

Da malo namjerno skrenem s teme: "Policija je u stanu sina od generala pronašla 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 10.500 kuna, 117 tisuća eura, digitalnu vagu i uređaj za prešanje."
Meni da su uletili u stan i našli kuhinjsku vagu dobio bi veću kaznu nego on za sve ovo... Nek smo svi jednaki pred zakonom….., dok je  na dvije godine zatvora osuđen je 39-godišnji Huanito Luksetić iz Bregi kod Matulja,  i to radi marihuane koju je uzgajao kao lijek za oboljele od multiple. On ni vage nije imao. Da upravo je to Hrvatska. Ne vjerujem da su se branitelji borili za Hrvatsku nejednakih. Šute sad, ali zašto? Tih 15 nezavisno zavisnih će trgovati za dobrobit svih nas, naravno šalim se!

Ovoj državi pozicija nema opozicije, a opozicija je sama sebi opozicija s jasnim stavom da nema stava.

 

Da se vratim na SDP. Stranka  koja više nema stav o ničem je postala stranka  koja treba promIjeniti ime u Davor Bernardić. Osobno mi se od početka nije svidio zato što je njegov stav o svemu jasan, a to je da nikome nije jasan ni jedan njegov stav. Bojan Glavašević kao i drugi SDP-ovci, isto su rekli dosta i otišli .HDZ se izbacivanjem Milinovića djelomično unormalio.

Čovjek kojeg ne podržavaju ni vlasti zastupnici ne želi otići. Njegova opozicija  je sve jača i morat će otići prije ili kasnije. I  što onda kad ode? Mislim da ni sama njegova opozicija ne zna što dalje, kao ni s kim dalje. SDP=HDZ i  to je fakat. Nezavisni zastupnik Ronko sa svojim nuđenjem svima pokazao je  kolika je u politici i njezinim dionicima prostitucija. Ronko će radije podržati Plenkovića  nego Bernardića zbog toga što Bernardić želi u koaliciju s HDZ-om, a on će podržati HDZ.

Po tome bi bilo al pari da Milinović izjavi da će radije podržati Bernardića, nego Plenkovića, ali nije. Ipak je Ronko sam izašao i ponudiose/nudi se svima.

Moralan lik. E, da, iz pete izborne je.